Archív

Decemberben éledt újjá hivatalosan is hatévnyi szünet után a “flaszterpopot” játszó Illuzio, amit az Elefánttal közösen egy jó koncerttel ünnepeltek meg. De, hogy ne is maradjon ennyiben a dolog, a minap még egy lemezzel is megörvendeztették rajongótáborukat – itt a Félálomszex!

“Az Illuzio hangulat, kesernyés dohány, testes bor, pörkölt kávé és szirupos koktél. Zenés szöveg sohatöbbethez, örökkéhez, csakmivagyunkhoz. Flaszterpop.”

A 2004-ben alapított zenekar egészen 2011-ig volt aktív, majd elváltak az útjaik, amik olyan zenekarokhoz vezettek, mint a Tai Chi Teacher, a Nemereszt, vagy a Frozen Steak. Ezzel bőven megelőzték a “Nagy 2016-os Feloszláshullámot”, ami jó néhány zenekart magával sodort (köztük pl. a Subscribe-ot is, akik Geszti Péterrel együtt csillognak majd az idei VOLT-on, egészen élőként). A kivételesnek számító zenekar frontemberét, Huszti Gergőt meg is kérdeztem erről. “Nem tudtuk, hogy jön egy menő feloszláshullám, ahogy írod, ezek szerint megelőztük a korunkat :), belső feszültség és hamis külső elvárások feszítették szét azt a keretet, amit akkor Illuziónak hívtunk. Lezárult egy korszak ennek a zenekarnak az életében, és különféle izgalmas dolgok születettek a romjain, így volt ez jól. Ha azóta is együtt lennénk, már nem lennénk együtt. Most újra van kedv együtt lenni, szerintem ez simán elég ahhoz, hogy írj pár jó dalt.”

És, ha már új dalok írására adták közösen a fejüket, a tagságot is felfrissítették egy kicsit; Huszti Gergely (ének, gitár, szöveg), Zsuffa Aba (gitár, ének + Kamikaze Scotsmen), Borza László (gitár, ének + Frozen Steak), Ádám Demeter Ádám (dob) és Herman Peter (basszus). “Közel hat év telt el, mindannyian félre tudtuk tenni a vélt vagy valós sérelmeinket, és tulajdonképpen évek óta “környékeztük egymást”, hogy jó volna a magunk szórakoztatására eljátszani a régi dalokat – folytatta Huszti Gergő – Vettünk egy nagy levegőt, megléptük, hívtunk két nagyszerű új tagot is, akik más formációkból is ismerősek lehetnek, mellesleg szerették a régi Illuziót. Persze, hamar kiderült, hogy jó volna egy koncert, ha már… illetve, hogy lesznek új ötletek, amiket élvezünk, és szerencsére túlmutatnak a nosztalgián. Most itt tartunk, meglátjuk mi lesz. Nincsenek kényszerek, elvárások, könnyen jönnek a dalok, szövegek, ennek örülünk.”

Az újjáalakulás és új dalok írogatásának eredménye a most megjelent Félálomszex, aminek hat számából “4 hálószobapop, kettős stúdiós, és egyik szebb, mint a másik” – ahogy maguk fogalmaznak.

bla

Mik a terveitek innentől kezdve? Rendszeres koncertezés, évi egy lemez, klipek, miegymás?

Tudod, a tervekkel az a baj, hogy ha nem olyan ütemben vagy formában valósulnak meg, ahogy szeretnéd, akkor ott a keserűség, a kiábrándulás, pedig a tervek csak arra jók, hogy legyen egy irány, oké, most erre haladunk, aztán váratlanul letérünk róla, útközben megállunk, megnézünk valami szépet, utazgatunk a zenében. Ha lesznek számok, csináljuk, toljuk kifelé, forgatunk ezt-azt, de mint minden vállalkozás, egy zenekar is döbbenetesen rá van utalva a facebook kommunikációra, ezért sem érdemes nagy terveket szőni, mert egyik-napról a másikra megváltoznak a szabályok, és újra igazodhatsz.

Décsy Eszter

Illuzio a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.