Archív

Újjászületett Babel, új EP, egy korszak lezárása, egy újabb kezdete. Ez az új kislemez, a The End of it All.

Alig három éve robbant be a köztudatba a Babel, a The End of it All pedig a harmadik kiadványuk. Évi egy, becsülettel. Az eredetileg magyar szövegekkel induló banda mára inkább angolul írja a dalokat, emellett ősszel a tagok száma is eggyel kevesebb lett, és kifejezetten nagy lendülettel és energiával tértek vissza, ahogy ezt az új EP is mutatja. Átgondoltabb, patentebb dalok kerültek egy csokorba.

“Az elmúlt egy évünk margójára jelent meg a The End Of It All. Ezt a négy számos angol nyelvű EP-t egy megújult zenekari kémiára írtuk, aminek a kialakulása nagyjából a tavaly tavaszi angliai utunk után kezdődött. Számunkra szokásos módon az alapot erre is együtt játszottuk fel az élő hangzásért, és mivel már négyen vagyunk, és a posztok is változtak, ez hallható az anyagon. Ne higgyetek a címnek: ez még semminek nem a vége, sőt… – mesélte Ipolyi-Gáts Hunor – Az EP-bemutató turnét két másik zenekarral nyomtuk végig, a The Adolescens-cel, illetve az észt Elephants From Neptune zenekarral. Az észt bandát különösen ajánljuk figyelmetekbe: aki nem ismerné őket, annak eljött az idő, hogy rájuk keressen! A srácokkal is nagyon jól kijöttünk, működött minden, aminek működnie kell. Inspiráló volt úgy játszani, hogy az Elephants előttünk jó pár fejet leszakított, ez mindenkit hajtott, hogy mi is ugyanezt tegyük.”

A sikeres turnét és az új EP-t a zenekar egy minifesztivállal ünnepli május 6-án a Gödörben, amiről Sidó Attila gitáros mondott pár szót: “Ilyet még sosem csináltunk, ez az új menedzserünk, Váradi Marci ötlete volt.
Arról szól, hogy mi, mint BABEL és azok a zenekarok, akiket szeretünk, meg amikben a BABELen kívül még játszunk, csináljunk együtt egy mini fesztivált. Ilyen például Ádám esetében az ék, Hunornál pedig a Mongoose Limit. Még szervezés alatt van a dolog, de reméljük meg tudjuk valósítani emit elképzeltünk. Ami egyelőre biztos, hogy május 6-án, egy szombati napon lenne a G3 Gödörben, amit jó helyszínnek gondolunk, 2 színpada is van, és egy jó méretű, belvárosi hely. Szeretnénk egy jó hangulatú, csapatépítő estét csinálni, ahol meghallgatjuk egymást, tudunk vegyülni, és mindenki jól érzi magát!”

Szóval, jövő pénteken irány a Hunnia egy kis akusztikus koncertre, addig is hallgassátok az új dalokat!

Szofi
fotó: Sámpár Anna

Korábbi Babel cikkek itt
Babel a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.