Archív

Hét évig tartott, hogy két kislemezhez végre összerakjanak egy nagylemezt is, és úgy tűnik, gyorsabban kezdtek őrölni azok a malmok, itt egy vadiúj dal a Szabadtéri 4akkordos Performansztól, ami itt és most hallgatható meg először!

Nem titkoltan erős szálak fűznek minket az SZ4P-hez, első nagylemezük, a 2015-ös Az új elit is nálunk premierezett. A lemezzel a srácok rendesen szintet léptek, a két EP bohó gumipankságát egyáltalán nem hátrahagyva egy elég kompakt albumot raktak össze, társadalmilag érzékeny odamondogatásokkal fűszerezve. Az idén tíz éves zenekar megdöbbentő bejelentése szerint az új dalok szakítani fognak a láfádószó hagyománnyal. Sőt, a hétévenként egy nagylemez tendenciát is hátrahagyva őszre tervezik a következő albumot, melynek a Völgy az előfutára.

“A dal tavaly nyáron született, amikor nagyjából bármilyen terv nélkül megérkeztem a Művészetek Völgyébe. Zsolti ott dolgozott épp a Design Terminállal, és a kedves kis munkatársai befogadtak Ilcsi néni házába, ahol aztán elszabadult a fröccscunami, és egy iszonyat élvezetes hétvégét sikerült eltölteni, úgyhogy nagyjából rá egy hétre ki is pottyant a dalszöveg az agyamból. Nem sokkal később, a Szigetes Sum41 koncerttől megihletődve alápakoltunk egy feszes gumipank dallamot, most pedig fel is vettük az ősszel megjelenő második nagylemezünk előfutáraként Práznek Tomival a Riversound stúdióban.” – mesélte nekünk Csóré Zoli, a zenekar frontembere és főzőcskézős műsorvezetőnk.

A Völgy vérbeli SZ4P-dal, benne van a zenekar minden érett gumipanksága, a szöveges videó képanyagát pedig a dal felvételekor a Riversound stúdióban rögzítette Zsiga Pál, a vágást és utómunkát pedig Éry Márk készítette. A Völgyet pénteken élőben is meghallgathatjátok az Ellátóházban, event itt, ott találkozunk!

Décsy Eszter

Sz4P a facebookon
Még több Sz4P cikk itt

Megosztom.

Comments are closed.