Archív

A tavaly összeállt Tape Delay dream chillwave popja azonnal kivívta magának a kellő figyelmet, decemberben megjelent Macao c. kislemezük nagyon ment. Nem mindennapi formáció, frontemberüket, Szőke Zolit kérdezgettük a jól megérdemelt sikerekről és tervekről a holnapi, Ten Years Before-os fellépésük előtt.

“A Tape Delay az a közös pont az életünkben, ahol ez a sok szerteágazó kreatív energia egyként működik.”

Tudatos az, hogy egy olyan zenei közösséget alkottok, ahol gyakran van átfedés zenekarok között?Szinte lehetetlen úgy együttest csinálni, hogy ne legyen átfedés a bandák között manapság. Sok mindent hallgatunk és játszunk szívesen, ezért jó, hogy lehetőségünk van részt venni sokféle projektben. Tulajdonképpen az egész magyar underground közösséget lehetne egy nagy együttesnek tekinteni, hiszen valamennyien jó barátok, „kollegák” és inspirációk vagyunk egymás számára.

Megnyertétek a tavalyi Kikeltetőt és csináltatok egy magyar turnét. Meséljetek az élményekről!
Rohadt jó érzés volt a dobogón állni és bezsebelni a díjakat, de talán még jobb volt azt hallani, hogy a döntés egyöntetű volt. Egyik percről a másikra belecsöppentünk egy kis álomba és ez azóta folyamatosan zajlik. A Kikeltetőnek hála részt vehettünk az első magyar miniturnénkon, amit nem sok 3 hónapos együttes mondhat el magáról. Nagyon szuperül összehozták a srácok a bulikat és igencsak meglepődtünk, hogy vidéken is tetemes közönség várt minket.

Miben lendített titeket előre legjobban ez a lehetőség?
Szerintem főként az általa kapott önbizalmat hasznosítjuk a legjobban. Igazán jó úgy elkezdeni egy projektet, hogy az első koncerttel tehetségkutatót nyersz, A38- és fesztiválfellépést.

Tavaly decemberben jelent meg az EP-tek Macao címmel. Milyen volt a fogadtatása?
Mai napig pillangók repkednek a gyomromban, amikor meglátom valakinek a Spotify listáján az EP-nket, vagy egy házibuliban hajnali 3-kor mindenki a Vagabond-ot üvölteti, vagy hazafelé megszólal a Petőfin a dalunk. Ezek azok a pillanatok, amiért igazán megéri ezt csinálni és szerintem ez ékes bizonyítéka annak, hogy a műfajnak igenis van létjogosultsága itthon.

Dolgoztok most valami új anyagon?
Meglepi, de igen. Nagyon is.

Nyáron milyen fesztiválokon láthatunk majd titeket?
Sokfelé leszünk, de elcsíphettek minket például a Bánkitó Nagyszínpadán vagy akár a Kolorádón is.

Az volt az eredeti terv, hogy valami újat szeretnétek meghonosítani a hazai zenei szférában, ahogy azt a franpi, ivan és a mmr tette anno. Hogy álltok ezzel a projekttel?
A célkitűzés még mindig a régi! Megmutattuk a hangunkat a MACAO EP-vel, de egy együttes életében az első lemez az, amit mindenki igazán komolyan vesz. Mi is épp ezen dolgozunk, hogy az alapokra, amiket leraktunk, egy erős várat építsünk majd. Rengeteg ötletünk van, kreatívabbak vagyunk, mint valaha és szeretnénk nyomot hagyni.

Szerintetek milyen esélyei vannak itthon a feltörekvő zenekaroknak?
Szerintem egyik kezdő bandának sincs könnyű dolga, akár brit, akár magyar, de ha eredeti és ütős amit csinál, akkor előbb-utóbb utat tör magának a megfelelő közönséghez és szubkultúrához. Ez biztos.

kérdések: Ten Years Before

Holnap élőben is megnézhetitek őket a Mika Tivadarban, mindenképpen nézzetek be!

Tape Delay a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.

Itt a tavasz, dagad a haraszt!

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu