Archív

Telt hangzású, összetett új dallal jelentkezett Musica Moralia. A Birdmachine egy exkluzív split albumon jelent meg a szombati Record Store Day-re.

Nem tudom, korábban létezett-e az experimentális post-folk fogalma, de amit Musica Moralia, azaz Meggyesházi Éda első lemezével, a Hell is coming home-mal lefektetett, egészen példátlan a hazai zenei palettán. A történet azonban bő tíz évvel korábban indult, amikor Éda 10 év csellós múlt után előszr vett kezébe egy gitárt, és, hozzáértés híján, úgy hangolta be, ahogy éppen neki tetszett. Nem ragaszkodik a rendeltetésszerű használathoz azóta sem. 2012-ben jelent meg a Tooth and Teeth kislemeze, aztán egyre kísérletezőbb és összetettebb zenei világot kezdett felépíteni, és ez a tavalyi nagylemezen szépen ki is kristályosodott. Az új dal, a Birdmachine még egy picit továbbmegy, ráadásul Hegyi Áron (Jazzékiel, Grand Mexican Warlock) dobol, Jakab Péter (Jazzékiel) pedig basszusgitározik, gitározik, zajt kelt és producerelt a felvételnél.

“A dal maga arról szól, hogy amikor az ember érzelmei testi formát öltenek, akkor a test és a psziché határa elmosódik, de ezzel együtt a testtel kapcsolatos elvárások, megszokott esztétikai formák is megváltoznak.”

Az említett exkluzív split album egyébként Musica Moralia kiadójának, a Kliniknek a különleges megjelenése, a limitált példányszámú fehér, 12 inches vinylre a Birdmachine mellé egy Anton Vezuv, egy ARONS Land Cargo Co. és egy Norbert Kristof dal került, ezt meg is tudjátok rendelni. Ha pedig élőben is meghallgatnátok, április 30-án megtehetitek a Hajón!

Décsy Eszter
fotó: Kósa Péter

Musica Moralia a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu