Archív

Keleties misztikum, spanyolos gitárok, forró napsütés és Antonia Vai érzelemdús éneke kel életre az énekesnő legújabb klipjében, a Warrior Soul-ban. Nézzétek meg!

Három nagylemez és a tavalyi Tightrope c. EP után a svéd-magyar származású soul-folk-pop énekesnő újabb nagylemezre készül, amit őszre szeretnének időzíteni. Antonia maga írja a dalokat és szövegeket is, a most megjelent Warrior Soul is lelke mélyéről, a benne élő nomádból jött elő.

“Amikor úgy érzem, hogy nem találom a helyem, közeleg valaminek a vége, muszáj elindulnom. Nekem az út az otthonom, egy álmodozó nomád lakik bennem, aki nem hagy nyugodni. Az új dal is ilyen körülmények között született, az úton és az útnak írtam. Velem együtt utazott három országon át, mire elkészült: az intrót Marokkóban vettük fel egy ottani flamenco gitárossal – ezt a csodát mindenképp szerettem volna megszólaltatni, a többi részét Budapesten és Stockholmban rögzítettük Felix Gröndahl svéd producerrel.” 

Warrior Soul klipjét Marokkóban forgatták; sivatag, misztikus városi utcácskák, óceánpart, nagyon szép háttere a dal mondanivalójának. A videót Axel Herrlin svét rendező-operatőr készítette, de semmit nem terveztek előre, csak hagyták, hogy sodródjanak. “Arra törekedtünk, hogy a lehető legegyszerűbb módon mutassuk meg ezt a “kirándulást”. Semmit nem terveztünk meg előre, nem állítottuk be a jeleneteket, csak mentünk, és felvettük a képeket, amiket láttunk, ami eszünkbe jutott, miközben párhuzamosan ugyanott zajlottak a dal felvételei is. Szerettük volna, ha az egész ilyen puritán marad és így mutatja meg az érzelmi kötődésemet Marokkóhoz. Nagyon sokat jelent számomra ez a hely, ezt az érzést szerettem volna átadni.” – mesélte Antonia.

Május végén az Antonia Vai Band németországi turnéra indult, aminek egyik állomása a június 3-i ElbJazz fesztivál, ahol egy közel ezer fős templomban fognak fellépni, másnap a Szene Hamburg német kultmagazin live sessionjének keretében játszanak a Mörk zenekar társaságában. A turné után pedig irány az itthoni fesztiválszezon!

Décsy Eszter

Még több Antonia Vai cikk itt!
Antonia Vai a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.