Archív

Kellemesen sötét hangulatú, erős klipet készített az Ann My Guard a februárban megjelent nagylemezükről az Obsidian Tears c. dalra.

A 2007-ben alakult, csajfrontos Ann My Guard két kislemez és egy nagylemez után idén februárban jelentkezett második albumával, az OURANIA-val, amiről akkor mi is írtunk részletesebben. A korongot még tavaly novemberben a Callisto c. dal klipje vezette fel, majd decemberben készült egy lyric videó a Hekate-hez, most pedig a Hindmost Visuals közreműködésével az Obsidian Tears-hez is. A két klip között elég jó párhuzamot lehet húzni, mindkettő a basszusgitáros-énekesnő, Baumann Eszter Anna személye köré épül (ahogy a zenekar is). Hasonló snittekel dolgoztak, ám a korábbi színes, az új klip jóféle fekete-fehér, amivel igen erős atmoszférát teremtettek.

“Habár a januárban megjelent OURANIA című nagylemezünkről már két klip napvilágot látott, még mindenképpen szerettünk volna kijönni az album legkomorabb tételével, az Obsidian Tears-szel is videoklip formájában. Kollár Szabival (Hindmost Visuals) már dolgoztunk együtt, az album artworkjét is ő jegyzi. – mondta el nekünk Baumann Eszter Anna Szabi azonnal ráérzett arra, amit a dalszöveg képvisel. Amikor a dalt írtam, Báthori Erzsébet képe jelent meg előttem, ahogy férjét, Nádasdy Ferencet gyászolja. Valahogy ott motoszkált bennem, hogy annyi külföldi zenekar énekelte már meg a történetüket és hívta Erzsébetet múzsául, hogy nekem, mint a történelem és a mitológia kiemelkedő női alakjait kutató szerzőjének ez valahol a kötelességem. Szóval sokszor utalok rá a szövegben, de persze akadnak bőven személyes élmények is…”

A dal instrumentális elemei, a végén pedig az Annyi bánat a szívemen népdalrészlet teszi igazán izgalmassá a dalt, és valóban sikerült elkapniuk a szöveg hangulatát. Élőben legközelebb július 13-én láthatjátok őket a Rockmaratonon, augusztusban pedig a Pécsi Est Caféban.

Décsy Eszter

Még több Ann My Guard itt!
Ann My Guard a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.

Itt a tavasz, dagad a haraszt!

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu