Archív

A zene feldolgozása a test, a mozgás által mindenkinél más és más. Erre fókuszál az AGAVOID Moldavite c. legújabb dalához készült videó.

A nem is olyan régen alapított AGAVOID – akkor még – trió két produceri alappillére Huszár Kristóf (basszusgitár) és Kriska Bálint (szintetizátor), és persze harmadikként a karakteres, fátyolosan selymes hangú Puskás Dalma, akik mindannyian több más formációban vagy szólóban is felbukkannak időnként, mint pl. Kristóf szólóprojektje vagy Dalma vendég énekesnőként. Tavalyi, PLUTO Sound-nál megjelent CĀSUS c. nagylemezük rendesen megpörgette a nevüket a pesti undergroundban. Álmodozós, általuk pastel dream experimentalnak nevezett zenei világuk karakteres, erősen kiemelkedik a hazai dreampop hullámból. Most egy új single-lel jelentkeztek, ez a Moldavite, ami nagyon szépen simul a zenei világukba.

“A szám 2016 utolsó hideg hónapjaiban kezdett körvonalazódni, nagyon sok iteráción átesett azóta. A zenekarban az éber álmodás hosszú ideje téma, sokszor előkerül beszélgetések közben. A szöveget Dalma e köré szőtte, a borítókép is erre reflektál. Ha meglátod a kezedet álmodban, akkor nem tudod megszámolni az ujjaidat, és ez előhozhatja a ráeszmélést, hogy álmodsz, és képes lehetsz valamilyen formában irányítani a történéseket. – osztotta meg velünk Huszár Kristóf – Zeneileg is próbáltuk ezt a ráeszmélést megfogni, felsejlő hangminták, meglepő helyekről előbukkanó hangok, amik a folyamatos változás érzetét keltik, hogy mindenki a saját gondolati világába, mozgáskultúrájába tudja belehelyezni a dalt.”

“Ez volt az utolsó szám, amit még trióként írtunk, most egy új szakasz veszi, -és már vette is kezdetét Vincenzo Pellecchia közreműködésével. – folytatta Kristóf – A kisfilmet Ladocsi András és Németh Viktor készítette Hanga Czedulás és a Magyar Nemzeti Balettintézet és kedves növendékei közreműködésével, melyben a kortárs tánc és a balett közötti különbségeken és hasonlóságokon keresztül juttatják el a nézőt ahhoz, hogy a zenét mindenki máshogy éli meg és dolgozza fel, ezt tökéletesen sajátjává képes tenni tánc segítségével.”

Az AGAVOID-ot, immár négyesben, élőben legközelebb most szombaton, azaz 10-én a Kolorádó nagyszínpadán játszanak (aznap mi is kinn leszünk), 16-án a Gólyában, 30-án pedig a Ten Years Before félévzáró buliján az A38-on. Ott találkozunk!

Décsy Eszter

Még több AGAVOID itt
Kövessétek őket facebookon is!

Megosztom.

Comments are closed.