Archív

A BABELnek korábban is sikerült nem mindennapi klipekkel előrukkolnia, mint pl. az Out of Reach is volt, és ezúttal sem hagyták ki a poénfaktort. Elkészült a Be Safe videója, nézzétek meg!

A Be Safe a BABEL legutóbbi kislemezén, a The End of it All-on szerepel, ami a zenekar harmadik virtuális korongja, amiről márciusi megjelenésekor mi is írtunk. Ez volt az első anyag, ami már az új, négyes felállásban készült, meg is ünnepelték egy minifesztivállal. A Be Safe-hez Toy Story ihlette történetet és vegyesen hagyományos és stop motion technikát alkalmazott az Overground Productions, azaz Seres Balázs és Bertalan Balázs, aki elmondta, hogy “A klip bonyolult technikai megvalósítási problémái ellenére a forgatás alig négy napot vett igénybe, mert elég jól kitaláltuk előre, hogy mit akarunk, csak a konkrét kivitelezést kellett a helyszínen megvalósítani. Hunor végig velünk volt a forgatáson, sokat segített, úgyhogy a döntések nagy részében ő is részt vett. Nem most dolgozunk először a BABEL-el, már az előző klipjüket is mi készítettük. A közös munka már akkor is jó hangulatban telt, elég jól egymásra tudunk hangolódni. “ Az animációt Somogyi Sára készítette.

„A klip ötlete húgom egyik babájából jött. Azon agyaltam mennyire érzéstelen az arca bármit is kezdek vele, és milyen tökéletes főszereplő lenne. Aztán mikor a szoba, a leány, és a küzdelem, azaz maga a koncepció körvonalazódott, az egészet fölvetettem a zenekarnak, és Balázséknak az Overground Productions-nél. A srácoknak hála hamar megindult az ötletáradat, melyekből forgatókönyv lett, majd storyboard, és a már határozott elképzelésből pár nap leforgása alatt leforgott a felvétel. A végeredmény szerintem fergeteges lett.” – mesélte Ipolyi-Gáts Hunor, a zenekar frontembere.

Az alkotók egyébként elrejtették a zenekar tagjait a klipben kis easter egg-ekként, ha megtaláljátok őket, jöhet kommentben!

Szofi

Megosztom.

Comments are closed.