Archív

Kalandos és nehézségektől nem mentes egy év után elkészült az All But One harmadik klipje, amit a Persistance c. dalhoz forgattak. A mára bezárt Instant meseerdejéből a lélegzetelállító Rudabányáig – Lerch Péter basszusgitáros mesélt az új videóról.

Az All But One debütje az áprilisban megjelent első nagylemezük volt, a Square One. A lemez ötlete 2014-ben pattant ki Bodor Máté (gitár / Alestrom, ex-Leander Kills, ex-Wisdom) fejéből, ő kezdte el feldemózni az ötleteket, gyerekkori barátja, Lerch Péter pedig egyből rácsapott. Céljuk egy nemzetközi színvonalú produkció volt, így a zenekar formálásnál így külföldön kezdtek kutakodni. Így került a zenekarba a belgiumi Alapi Károly (gitár / ex-Atmospheres), majd Christian Bass (dob / Heaven Shall Burn), aki egy németországi stúdióban dobolta fel a lemezt, illetve Máté londoni ismerőse, Josehp Carter Hawkins (ének / When Our Time Comes) is csatlakozott hozzájuk.

Az így, már zenekarként elkészült Square One c. lemezt a német LifeForce kiadó gondozza, május óta pedig már Japánban is boltokba került. Az idei év során már kihoztak egy klipet a Little White Lies-hoz, illetve egy lyric videót a Coloured In Vivid-hez, a Persistance  videója viszont bő egy évig készült. A klip hátteréről Lerch Péter szavai mesélnek:

“A klipet tavaly májusban kezdtük el forgatni Nagy Viktor segítségével, aki Mihaszna film néven alkot már több éve. Bár azt hittük naivan, minden rendben fog menni, elég kalandosra sikerült forgatásokon vagyunk túl. :) Az első nehézségek akkor jelentkeztek, amikor egy megbízható filmes kontaktunk által ajánlott “location manager” lelépett az előleggel. Nem sejtettük, hogy hiába voltunk az Instantban előtte terepszemlén, és hiába ígérte meg az úriember, hogy az általunk leszervezett időpontra az Instant több órára a rendelkezésünkre bocsájtja a szórakozóhelyet, mint később kiderült, erről épp csak az Instant nem tudott. A forgatás előtt két nappal, a rossz érzéseinkre hagyatkozva, felhívtuk az Instantot, akik nyilván nem tudtak semmiről. Természetesen ekkora már megvolt mindenkinek a repülőjegye, Joseph Londonból repült ide, Christian Németországból érkezett, Alapi Karcsi gitárosunk pedig Belgiumból. Szerencsénkre az Instant annyira jó fej módon állt a problémánkhoz, hogy habár korlátozott óraszámban (a lekötött koncertek miatt) de mégis ott és akkor forgathattunk.

Már a következő hétvégére elkezdtük leszervezni a klip maradék részeihez tervezett szabadtéri helyszínt, viszont szomorúan tudomásul kellett vennünk, hogy az általunk  kinézett időpontban esni fog az eső. A nyár folyamán ezt nagyjából még hatszor ismételtük meg nem kis erőfeszítések árán, majd kellett lemondanunk ugyanazzal az indokkal. Aztán beköszöntött az ősz, és nekünk egy évet kellett várni, hogy eredeti terveinkhez hűen Rudabányán, napsütésben forgassunk. Így az utolsó utáni időpontban, idén májusban sikerült felvenni a jeleneteket olyan hátráltató tényezőket elhárítva, mint a (ki gondolná) eső, ami szerencsére pont akkor szakadt le, amikorra felállítottuk a sörsátrunkat, és nekikezdtünk volna az első jelenetek rögzítéséhez. A nem túl stabil sátorban némi biztonságban tudtuk a felszerelésünket aminek totális elázását, csak az ősember módjára napernyő nyéllel való sátor körüli árok ásás mentett meg. De ha ez nem lett volna elég, az eső elálltával azonnal megérkeztek a rendőrök, akikkel Nagy Viktor filmes barátunk egy alsógatyában, Doom tetoválással a mellkasán, egy napernyőt szorongatva győzött meg az ártatlanságunkról. Ezután már csak a párától bedöglött aggregátor problémáját kellett megoldani némi tűz segítségével, de ezen kívül már minden simán ment.”

Décsy Eszter
Werkfotók: Zólyomi Gerti

All But One a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.

Itt a tavasz, dagad a haraszt!

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu