Archív

Promo hétvége a Malomfesztivál tiszteletére: filmvetítés, hangulatképek vetítése, fényfestés, koncertek, dj-k, barátkozás és jó hangulat.

A pénteki napon többek között visszatér a győri/budapesti Rosa Parks, újra Szegeden koncertezik a Dungaree, pályafutása alatt először lép fel Magyarországon a belgárdi post-rock legenda, a Consecration. Szombaton velünk lesz a szegedi art rockot képviselő Artur, a szintén szegedi Lusta Bítek hip hop formáció élő zenekarral és a Belgrádból érkező Hornsman Coyote, akik a reggae gyökereihez vezetnek vissza bennünket – felléptek már a Szigeten, Szegeden ez lesz az első fellépésük.

A hétvégi rendezvényen lehetőség nyílik kedvezményes bérlet vásárlásra, matricák begyűjtésére és mindenki részése lehet malomfesztiválos hangulatvideók és hangulatképek vetítése közben az egyedi Malomfesztivál hangulatnak.

Mi az, hogy Malomfesztivál, Orom?

Hol? Szerbia, Orom falu, Magyarkanizsa község

Koordináták? https://goo.gl/maps/jA3xWDar9Cy

Miért? Mert jó.

Megközelíthető? Budapest – Szabadka – Orom, Budapest – Szeged -Magyarkanizsa, Belgrád – Magyarkanizsa, Belgrád – Szabadka – Orom, Mars – Hold – Orom

Belgrádból és Pestről is kb. 2,5 óra autóval, a Marsról egy kicsit több.

A Malomfesztivál 2014-ben indult útnak, mint egy házibuli, kint a vajdasági puszta egyik csendesebb csücskében, egy falu szélén, Oromon, egy kb. 110 éves szélmalomnál. 2014-ben körülbelül 500-an szívták tele a tüdejüket pozitív vibrációkkal, 2015-ben már kicsit többen, kb. 1500-en jöttek össze. DrMáriás a legendás dadaista jazzpunk formáció, a Tudósok vezetője így nyilatkozott a 2014-es Malomfesztről: „Amikor megérkeztünk a Malomfesztiválra Oromra, amely minden lakott területtől jó messze volt a vajdasági zsíros földek kellős közepén, s megláttam a fejükön lábasokat és kisállat-csapdákat viselő fiatalokat, még nem gondoltam, hogy hamarosan vidáman fognak tombolni a zenénkre, megélve dióhéjban azt, amit mi itt a Sziget indulásakor.”

A fesztivál DIY alapokra fektet, helyi emberekkel és egy nagy baráti társasággal szerveződik, párhuzamosan társadalmi jellegű, közösségépítő pályázatokra épít. Mellőzi a nagy szponzorokat, reklámfelületeket, flancot, de egy csomó művészeti táborral rendelkezik. Zajlik itt többnapos fotó- és filmműhely, tájépítészeti tábor, slam poetry bajnokság, pszichodráma és drámapedagógiai foglalkozás.

A fesztivál egyik sarkában a helyi idős nénik sütik a lángost, a másikban kutyák futkosnak, a harmadikban darbuka workshop és pantomimjáték zajlik, a negyedikben élő stúdiófelvételek készülnek, az ötödikben pedig lehet, hogy pont te fogsz leülni az arcodat feste(t)ni.

A Malomfesztivál egyik fő célja, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, s hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér, s egy pont a végtelenben talán te és mi leszünk, valahol a malom tövében.

Rendezői kommentár: Na jó, elég a giccsből – tehát, ha már Szerbia, igen, van burek, csevap, pljeskavica és jogurt is. De kapható húsmentes is.

A fesztivál zeneileg idén a post rock, indie, gipsy (punk), a kortárs alternatív rock, és a bakelit DJ-k köré építkezik, nyomokban pedig hip-hopot és funkot is tartalmaz.

A háromnapos bérlet: 4000 HUF augusztus 1-ig. 4500 HUF augusztus 1-től.

A sátrazás ingyenes. A közelben medence is található. A nap is süt majd. Várunk egy malmolásra!

http://www.malomfesztival.com/

  1. július 7. (péntek) | Malomfesztivál 2017 Warm Up @ Szeged #1

Hivatalos FB esemény: https://www.facebook.com/events/1789359461377461/

16:00 | Kapunyitás
21:00 | Jegyszedés kezdete
21:15 | Malomfesztivál 2016: A film (vetítés a Vármúzeumban)
22:00 | Lucy Dreamin’ (RS/HU)
23:00 | Dungaree (HU)
00:00 | Consecration (RS)
01:20 | Rosa Parks (HU)

After by hendrigz (RS)

  1. július 8. (péntek) | Malomfesztivál 2017 Warm Up @ Szeged #2

Hivatalos FB esemény: https://www.facebook.com/events/240450466437356/

16:00 | Kapunyitás
20:30 | Jegyszedés kezdete
21:00 | Malomfesztivál 2016: A film (vetítés a Vármúzeumban)
21:30 | August Clown (HU)
22:20 | Artur (HU)
23:20 | Hornsman Coyote (RS)
00:40 | Lusta Bítek Live (HU)

After by Suhov (HU)

A hétvégi rendezvény fényfestését a szegedi Black Hole Design biztosítja.

Belépő mindkét este:

1000 Ft (koncertek alatt)
500 Ft (koncertek után

Megosztom.

Comments are closed.