Archív

A minap hozta ki a Gyík zenekar új EP-jét, szolidan Alapmű címmel, melynek második tételéhez készült egy remek hangulatú és kreatív szövegvideó is. Követjük egy ideje a srácok pályafutását, és igen, EGYRE JOBB EZ A DOLOG, egyre csak érik zeneileg, és a hétfő reggeli hangulat-loophoz éppen ideális körbe-körbe pörgetős lemezecske, amit alul hallgathattok.

A sajtóhír szerint:
“A három tételből álló, Alapmű címre keresztelt EP az első nagylemezhez hasonlóan Dióssy Ákos irányítása alatt készült az Etnofon Stúdióban, és mind a három számban a csodálatos Veres Ida (ex-Spacetaxi, most The Lovelaces) vokálozik, a borítón szereplő Gyík zenekar nemesi címer pedig Bak Kyra tetoválóművész keze munkáját dicséri.”

Lukovich András, a banda (egyik) gitrárosa pedig elárult még néhány apróságot:
“Mivel imádunk távoli helyekre utazni és új dolgokat megismerni, ezért rendkívül nagy élményt jelentett, hogy a stúdió és a probatermünk közötti távolság nagyjából 20 méter. A felvételek rendkívül jó hangulatban készültek, ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a személyi edzőnk javaslatára éhgyomorra végig rövideztünk. Külön érdekesség az EP-vel kapcsolatban, hogy az első két tételt nagyjából 10 perc alatt, a harmadikat viszont vagy 10 hónapig írtuk.”

Legközelebb Július 29-én a mindszentkállai Káli-kapocsban (ami amúgy egy kiváló hely), majd augusztus 4-én Budapesten a K11-ben lépnek fel.

Zsiga Pál

Megosztom.

Comments are closed.