Archív

Sakkjátszma a halállal és húzós riffek: remek klippel és izgalmas lemezzel indítja pályafutását a Jackie’s Gun.

A banda a 2013-ban Hegyi Ádám és Fodor Krisztián alapította duó első daláról, a Jackie’s Gun-ról kapta a nevét. A zenekarrá fejlődésig azonban még egy év kellett, és Péterdi András belépése is. 2016 nyarán hirtelen felindulásból elkövetett lemezfelvételre került sor, melyben Honfi Imre Olivér (Mojo Workings) volt segítségükre, valamint a dob (Miricz Attila) és basszusgitár (Kiss Bors Máté) sávok felvételét is segítette, így végül elkészült a Cell c. első nagylemez. Mindeközben az album nyitótételéhez, a Happenings Seem Similar-hoz egy klipet is forgattak Kelemen Barnabás stábjával. Igazán izgalmas videót hoztak össze, a húzós riffekhez lendületes képi világgal.

A Cell 13 dalából mindenképpen a nyitó Happenings Seem Similar sikerült a legjobban, jól tették a srácok, hogy ezt választották klipes dalnak. Nem tudok elmenni amellett, hogy a halállal sakkozós jelenet erősen behúzza Ingmar Bergman 1957-es A hetedik pecsét c. filmjének kultikus jelenetét. A lemez nyers, erős rock tételek csokra, inkább gyűjtemény, mint konceptalbum. Érezhető némi Foo Fighters hatás (pl. Man in the Dark), grunge-os, garázsos gyökerek, melodikus nagy amerikai stadionbandák lenyomata. A számok vannak annyira húzósak, hogy egy energikus színpadi kiállással nagyon erős koncertbanda legyen belőlük, de, persze, ezt még le kell csekkolni élőben is. A lemez nagy hibája azonban, hogy a srácok jórészt otthon rögzítették a gitár és éneksávokat. Ettől nagyon koszosan, összeheggesztetten szól, amin utólag masterrel sem lehet sok mindent kezdeni. Kár érte. Mindemellett van annyi energia és tökösség, hogy ott tartson és végighallgassam. A lassabb Sea Anemone viszont ügyesebb, hatásosabb kidolgozottságot igényelt volna, hogy igazán hatásos dal legyen belőle.

Többszöri hallgatás után is azt érzem, hogy a srácok ígéretesek, sok munkával és anyagi befektetéssel a következő lemezüket nagyon erősre meg tudják majd csinálni. Kíváncsian várjuk!

Décsy Eszter

Jackie’s Gun a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.