Archív

Vintage hangulat és hangzás egy igazán izgalmas blues-pop-garagerock kislemezen, rázod? Megjelent a Shakin’ négyszámos bemutatkozó EP-je!

A megkérdőjelezhető névválasztás felett hunyjunk szemet ezúttal. Villangó Veronika (ének, trombita), Balogh Dániel (ének, gitár) és Illy Tamás (dob, szájharmonika) 2013 környékén kezdett először együtt utcazenélni, kezdetben főleg feldolgozásokkal, mígnem tavaly hivatalosan is zenekarrá váltak.

“Valójában ez a négy dal nem egy önálló egység, hanem egy állomás azon az úton, ami az első albumunk felé vezet.”

A srácok elmondása szerint az első nyilvánossá tett dal, az Eleanor tavaly nyári megjelenése óta beállt csendet szerették volna megtörni ezzel a bemutatkozó kislemezzel, amire tudatosan négy különböző dalt választottak, míg a nagylemeznél tudatosan felépített, koherens albumban gondolkoznak.

A kezdő First Sight karibi, szörfös hangulattal induló könnyed dal, nagyon fülbemászó, kicsit az ausztrál indiepop vonalat húzza be, majd bejön a trombita, amitől egy csapásra kiválik a tucatból, sőt, az ez utáni nyersebb, punkosabb (a Yeah Yeah Yeahs és a White Stripes jut eszembe) ének meghökkent és végképp megszeretteti ezt a kis limonádét. Hosszú, bő hatperces dal, aminek nagyon jól áll, hogy lassan bontakozik ki. Erős darab. A Nobody hasonló hangulatban indul, és nagyon erősen emlékeztet az ausztrál The Black Ryder pszichedelikus rock/dreampop duó világára. Nem nyúlás, csupán jó utalás, és ezzel a szívembe is lopta magát. A vintage hangzás nagyon jól áll nekik. A The Same Old Attraction a zenekar számára Keith Richards-ballada, ám szerintem kevéssé balladisztikus és a három másik dalhoz képest kevésbé erős vagy eredeti. Nem így a záró She Said, ami lendületesen indít, nagyon jó a trombita is. A szöveg nem egy nagy megfejtés, inkább csak hanglati elem. Remek, táncolható, könnyed bohóság, ami egyből a fülbe mászik, onnan meg a lábba.

Nagyon kíváncsi vagyok a lemezre. Egyelőre nincs hír róla, hogy mikorra várható, de őszintén szurkolok nekik, hogy sikerüljön összerakni. Az igényes vintage/indiepop szcéna bizony komoly kihívóra fog találni!

 

P.Á.

Shakin’ a facebookon

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.