Archív

Nem tudom, kinek mennyire volt a fejében az idei jeles évforduló, miszerint 40 éves a Lúdas Matyi c. rajzfilm. Nekem kevéssé. Akik tudtak e jeles apropóról, azoknak vajon mennyit jelent 2017-ben a rajzfilm? Érdekes kis közvélemény-kutatás témája lehetne ez. Legalább egy valakinek azonban biztosan sokat jelentett, és nem akárhogy nyúlt az évfordulóhoz…

The Gooseboy az Algernon Artworks első dala. A név Vincze Judit egyszemélyes elektronikus zenei projektjét takarja, aki az ImPro School-ban tanult Zenei Producer és Sound Design képzéseken. Csapásirányának a downtempo, trip-hop, hip-hop és ambient irányzatokat gyúrta egybe, saját zenei ízlését is a hasonló előadók formálták, mint Yonderboi, Žagar, vagy Karányi korai zenéi.

The Gooseboy valójában az ősszel megjelenő bemutatkozó EP, a Days Will Go By Anyway” előfutára, és valóban izgalmas zenei világot vetít előre. A dal különlegessége, hogy a dobokon és basszuson kívül Judit minden egyes hangmintát a Lúdas Matyi című, idén 40 éves klasszik-rajzfilmből nyert ki. Elmondta, hogy a saját gyerekkorát idéző vintage hangzást igyekezett visszaadni a hangszereléssel, a rajzfilmből kiemelt szövegrészletek pedig egy szabad asszociációs játék célját is szolgálhatják arra vonatkozóan, hogy mennyire aktuális még mindig ez a mese. Szerintetek mennyire az? Hallgassátok meg a dalt alább, az Algernon Artworks facebookját pedig itt találjátok.

 

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu