Archív

A 20 éves FEZEN harmadik napján is folytatódott a jubileumi ünnepségsorozat. Pénteken a közönség száma egy picivel kevesebbnek tűnt a csütörtökihez képest, azért estére már szép számmal összegyűlt a szórakozni vágyók tábora a fesztivál területén. Mi is rutinosan lépkedtünk a tömeggel a délutáni, szűnni nem akaró tikkasztó hőségben, hogy egy újabb, remek estének nézzünk elébe.

A Fehérvári színpadon a Road mát javában játszott, mire átértünk a The Biebers koncerjéről. A Puskás Peti által vezetett zenekar a forró sátorba próbálta becsalogatni a közönséget, kisebb-nagyobb sikerrel, míg a Road a nagyszínpadon ecsetelte többek között a nyári meleget. Valószínűleg a kánikula a zenészeket is megviseli, akik a színpadon próbálják a maximumot nyújtani, minden tisztelet az övék, viszont ettől függetlenül a Road fellépése nem hagyott mély nyomokat maga után. Az Irie Maffia a Hartman színpadon mozgatta meg a közönséget, a Kiscsillagnak pedig a Petőfi sátorban sikerült összegyűjtenie a Kispál hívőket.

Glenn Hughes a Fehérvári színpadon tarolt, bár fele annyian sem voltak mint a csütörtöki Alice Cooper koncerten, nagyon élvezetes, erős előadást láttunk. A kultikus basszusgitáros-énekes hatalmas energiával játszott, nem beszélve a zenekar pontos kíséretéről. Közben a Hartman színpadon a Brains tudhatott egy sikeres fellépést maga mögött. A Blues Pills legénysége adta számomra a legélvezetesebb koncertet a fesztivál harmadik napján a Petőfi sátorban. Pici csúszást követően csapott a húrokba a svéd banda. Az Elin Larsson vezette csapat a hatvanas-hetvenes évek ősrockját játssza nagyon nagy energiákkal, friss hangzással. Elin pedig fitneszórának is beillő színpadi mozgással keltett őrületes hangulatot, a pénteki nap méltó zárásaként.

A szombati zárónap már az előzetesen beharangozott teltház miatt is nagy reményekkel kecsegtetett. A továbbra is fennálló hőséggel párosítva pedig igazi fesztiválhangulatban volt részünk. Az estére csúcsosodó tömeg nagysága többek között a sörsátras sorbanállásból is erősen észrevehető volt. A Leander Kills a tőle megszokott színvonalas előadást nyújtotta és a közönséget is sikerült a forró Petőfi sátorba csalogatni. Tény, hogy Köteles Leander csapata nem kis rajongótáborral rendelkezik, melyre a mai koncert is tanúbizonyságként szolgált. Az Alvin és a mókusok közben a Fehérvári színpad deszkáit koptatta 24 éves fenállásuk alkalmából. Volt punkoskodás, egyáltalán nem a punnyadós fajtából, és még a közönségszámra sem lehetett panasz.

Alvinékat a Téglás Zoli vezette Ignite követte. A kaliforniai HC brigád a FEZENen már több alkalommal is megfordult, most is nagy tömegeket mozgatott meg szimpatikus hozzáállásával és a rájuk jellemző erőteljes előadásmóddal. A fesztivál egyik legjobb koncertjét adták. A The Offspring előtt még gyorsan belelestünk a Vad Fruttikba a szomszédos Hartman színpadon, de sajnos elég langyosvíznek tűnt a produkció, pedig szépszámú tömeg előtt játszott a zenekar. A The Offspring már teltház előtt játszott; tökéletesen megtelt a színpad előtti terület. A kultikus banda a jól ismert slágerekkel megmozgatta a leghátsó sorokban állókat is és a koncert során volt slagból vízlocsolás a közönségre attrakció is, szóval megvolt a fílingje a produkciónak.

fotó: Steiner Niki / Élményem.hu

Egyedüli hiányérzetként az igencsak rövid koncertidőt tudnám megemlíteni; röpke egy órát játszott a zenekar és ráadás is csak egy szám erejéig tartott. Remélhetőleg a készülő új lemezzel nagyobb elánnal vetik majd bele magukat a színpadi munkába. A záróesten a bulizni vágyók még átkocoghattak a Scooter koncertjére, bár a tömeg méretét tekintve nem volt egyértelműen eldönthető, hogy mennyien vették poénra a színpad előtti tombolást, mivel az The Offspring koncertről nem is kevesen a szomszédos nagyszínpad felé vették az irányt.

Szó mi szó, erős felhozatallal ünnepelte a fesztivál a 20 éves jubileumot, minden szempontból sikeres rendezvényt tudhat maga mögött. A szervezők nem törekednek megfelelni a prémium fesztiválok elvárásainak, az úgynevezett városi jelleg, barátságos légkör tökéletesen kitölti a tematikus és a nagy, nemzetközi fesztiválok közötti rést, ezálal növelve a látogatottságot. A jelmondat nem is lehetne más, mint FEZEN jövőre ugyanekkor ugyanitt! :)

Libus Ágnes
fotó: Zsiga Pál

Korábbi FEZEN beszámolóinkat itt találjátok!

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu