Archív

Gyors, lendületes, húzós kislemezzel válik zenekarrá a Posion Alley. Itt a Flowers of Evil, hallgassuk meg!

2015 nyarán robbant be a Poison Alley, azaz Bödecs András (ex-Idoru, ex-New Dead Project) és Czifra Miki (ex-New Dead Project, AmigodLeander Kills) bemutatkozó dala, a All Gone, majd jó egy évvel később, 2016 szeptemberében érkezett meg a kislemez Break Away, Cast Away, Fade Away címmel. Gyors, lendületes dalok, remek futamok, stílusirányzatok keveredése jellemezte. Aztán a minap megjelent a folytatás, a Flowers of Evil névre keresztelt EP is.

Bár nem haladnak óriásléptekkel, de ahogy azt szokták is mondani, a jó munkához idő kell, meg a duóhoz még néhány zenész. A lemezt Kocsis Máté (ex-Idoru, Ghostchant) és Jankai Valentin (Leander Kills, ex-Blind Myself) dobolta fel, a basszusgitárral pedig Mohácsi Matyi (ex-Idoru, GMW, Shellbeach, Trillion) tette hozzá a magáét. A zenei felvételek otthon készültek, míg az editálás és énekfelvétel a Grenma Stúdióban, a maszter pedig a kecskeméti Area51-ben.

A négyszámos EP kifejezetten rövidnek tűnik, annyira lendületes és visz magával, hogy észbe se kapok, máris indítom újra. A Result of Free Will jó húzós kezdés, 1:50 környékén remek, nyúlfarknyi szólóval. A vokáloktól telt, elég ügyesen összerakott dal, HC és punkos gyökerekkel. A Chords We Adore kicsit több “egyszerűbb” rockelemet és némi metálosabb szájízt is tartalmaz, nekem egy kicsit közelebb is áll az ízlésvilágomhoz. Valahogy összetettebbnek érzem, ahogy a Wasted on Someone-t is. Kicsit hosszabb is mindkét dal, ettől picit lassabban épülnek fel, ellenben az első dal lendületéből mégsem veszítenek. A My Lobotomy kezdése nagyon bejön, olyan igazi közönséghergelő-féle. A gitártémák ebben a dalban tetszenek a legjobban. Egyébként mind a négy dalra igaznak érzem, hogy élőben iszonyatosan fognak működni, nagyon várom, hogy koncerten láthassam. Bödecs markánsan felismerhető énekstílusa hangsúlyos az egész EP-n, a szintén előtérben lévő gitár mellé azonban egy-két ponton a basszus is nagyobb hangsúlyt kaphatna, ugyanis az is elég jól oda van pakolva, de összességében le a kalappal a dalszerkezetek előtt. Rég hallottam ilyen energikus kislemezt.

Lesznek ám koncertek is hamarosan, a debütáló és egyben lemezbemutató koncert szeptember 22-én lesz a Dürer Kertben, és addigra már fix lesz a zenekari felállás is; Bödecs és Czifra mellé Kökényesi Dániel (AWS) jön gitározni, a svéd Emil Björkander basszusgitározik, Hornyák Kristóf (Satelles, Billog) pedig dobol. Ott találkozunk!

Décsy Eszter

Poison Alley a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.