Archív

Márciusban egy komplett lemezzel debütált a budapesti Slowmesh zenekar. Az albumot nyitó Spinning Around-hoz kissé Guy Ritchie-s koncertvideó készült, nézzétek meg!

A Slowmesh zenekar, azaz Szabó Dávid (ének), Süle Tamás (gitár), Mészáros-Komáromy Dénes (bassz) Kálló Péter (gitár) és Apró Antal (dob) egyes tagjai eredetileg a doomos, stoneres vonalon utazó VL45-ben voltak, ám az újabb lemez írásakor tök más irányba húztak zeneileg, indokoltnak látták, hogy ezt új néven folytassák. Az alap rock-ra nustoner, azaz stoner és nu-metál elemeket pakoltak, így alakítva ki a saját zenei világukat. Első lemezük, a Something New idén márciusban jelent meg, erről választották a kezdő, Spinning Around c. dalt, ami egy vérbeli koncerten megőrülős rock nóta. Ehhez a nyári Barba Negra Track-es bulijukon forgattak videót az RGB Projekt csapatának segítségével.

“Tavasszal futottam össze Kovács Krisztiánnal egy koncerten, és akkor hozta szóba, hogy játszhatnánk előttük a júniusi bulin a Barba Negra Trackben. Az, hogy sokan lesznek nem volt kérdés, éppen ezért is lenne ideális több kamerával rögzíteni a koncertet. Szerencsénkre nem kellett keresni csapatot, mert kéznél van az RGB Projekt, aminek magam is tagja vagyok – mondta el nekünkSüle Tamás gitáros. – Több kamerával/operatőrrel dolgoztunk, igyekeztünk kiaknázni a hely adta remek lehetőségeket. A felvételeket Povázsai “Povi” László vezette, akivel előtte leültünk és átbeszéltük, hogy mit is kezdjük ezzel a bulival. Szerettünk volna többet kihozni ebből, mint egy sima koncertfelvétel. Az is közrejátszott, hogy a zenekarnak kellett egy amolyan “image klip”, amiből világosan kiderül ki kicsoda. Povi fejéből pattant ki, hogy ez a “Guy Ritchie” style jól állna a csapatnak. A színvilág esetében fontosnak éreztük, hogy tartsuk a lemezborító hangulatát. Végül sikerült feldobni az anyagot, így lett belőle egy koncert/lyric/image klip. Idén még szeretnénk kijönni legalább 2 videóval, amikkel hamarosan jelentkezni fogunk.”

Akkor hát, lássuk a klipet:

Szofi

Megosztom.

Comments are closed.