Archív

Ismered az érzést, amikor saját magadnak gyártod a problémákat, csőstül? Aztán jön a felismerés, hogy az óriási trutyi, aminek közepén csücsülsz, mind a te műved, úgyhogy kezdheted is rendbe tenni. A Mongoose Limit legújabb dala épp ezt az érzést dolgozza fel. A Vision itt és most debütál!

A kaposvári banda 2011-es alakulása óta változatlanul erős trió; Ipolyi-Gáts Hunor (ének, gitár), Csermann Ádám (basszus) és Csóti Dániel (dob). A tipikus feldolgozásbandából eredeti zenekar utat járták be, első lemezük pedig 2016 elején jelent meg Easy címmel. A MüPa által idén először megrendezett Garázsband Fesztiválon a srácok az öt legjobb közé kerültek, május óta pedig ezerrel dolgoznak az új dalokon, ami jó eséllyel egy új nagylemez anyaga lesz majd, két dalt már rögzítettek is az Origó Stúdióban, ahol az előző lemezük is készült. Ennek egyike a most debütáló Vision, amiben nagyon jól kijön a zenekarra jellemző könnyed rock és jazzes elemek kellemes egyvelege.

“A Vision-t egy olyan időszakban írtuk, amikor arra eszméltem, a legtöbb problémám okozója én vagyok – mesélte nekünk Ipolyi-Gáts Hunor. – A szöveg is erről szól. Az eleje mint egy rossz álom, aztán jön a felismerés, hogy ez mind én vagyok, magam elől menekültem végig. Majd végül megérkezik a pillanatnyi megnyugvás – egy amolyan “rájöttem valamire de még mindig nem tudok semmit”  hangulattal a háttérben, és vége. Tényleg egy látomás az egész, nem véletlen a cím!”

A másik rögzített dalt még idén tervezik megjelentetni, klipet is szeretnének hozzá, és tervezik, hogy a zenekar újabb állandó taggal bővítsék; Torma Zoltán “Tocsek” hangmérnökük mellé egy roadot is szeretnének. Ha élőben is szeretnétek őket elcsípni, szeptember 9-én a Mohácsi Rosé Fesztiválon tehetitek, avagy október 19-én a Jackie’s Gun és a WatchMe társaságában a Mika Tivadar Mulatóban. Addig is, hallgassátok az új dalt!

Mongoose Limit a facebookon

Décsy Eszter
fotó: Luthár Kristóf

Megosztom.

Comments are closed.