Archív

Májusban jelent meg Antonia Vai legújabb dala egy csodaszép klippel, amit marokkói utazgatása közben forgatott. A Warrior Soul c. dal a már készülő lemez előfutára volt, ami most végre meg is jelent Ritual címmel.

A Ritual dalai nem mindennapi módon álltak össze, ugyanis jórészt utazás közben íródtak. Három nagy- és egy kislemez után egy igazán különleges album született M3nsa producerkedésével. Sok felvétel készült Marokkóban, Svédországban, Budapesten és Brazíliában, és a korábbi, erőteljesebben soulos-hiphopos dalokhoz képest az új lemez jóval folkosabb, világzenésebb hatásokat mutat, és erőteljesebb koncepció bontakozik ki belőle.

“Az úton gyűjtögettem a lemez anyagát” – Antonia Vai interjú
A készülő lemez kapcsán beszélgettünk kalandokról, otthonokról, inspirációról, és arról, hogy mitől ő a föld utolsó dívája. Olvasd tovább…

“A dalok egy nehéz időszak után születtek, de nagyon pozitív töltetűek és erősek. Utólag állt össze, hogy mindegyikben erősen jelen van a nőiség.” – mondta el nekünk Antonia. Ez az ősi nőiség titokzatosan sejlik át a dalokon, és valami igazán mélyről jövő erő tör fel belőlük. De ami miatt igazán tetszik és megfogott a Ritual, az nem csak ez a szinte tapintható női energia, hanem a rengeteg folkos színezet; kubai, brazil hatások, tangó, flamenkó, vagy közel-keleti dallamok, amikből árad a napfény és ősi muzikalitás. Ezt a lemezt nem “csak” Antonia különleges és erőteljes hangja viszi el, de itt érzem igazán kibontakozni a dalszerzői kvalitásait is. Nehéz lenne kiemelni egy-két dalt, mindegyik nagyon más és a mélyén mégis nagyon hasonló, és mindegyikkel egy kicsit máshogy tudok azonosulni.

Ha minden igaz, a Warrior Soul után hamarosan a Mad Heart c. dalhoz is készül egy klip, amiben Antonia olyan híres magyar asszonyok bőrébe bújik, akik viharos életük során nem a hagyományos utat követték. Kíváncsian várjuk. Addig is, hallgassátok az albumot, október 7-én pedig irány az A38 Hajó, ahol a cseh Klara & the Pop zenekar vezeti fel a lemezbemutató koncertet.

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.