Archív

Tavaly startolt a Baltikum és Balkán közötti régióra fókuszáló Budapest Showcase Hub (BUSH). Nagyot szólt, idén is várjuk már a “pesti minifesztivált”, ami idén november 15-17 között lesz. Néhány előadót már be is jelentettek és a szakmai programokat is csepegtetik már.

A showcase nem csupán koncertek összessége, napközben szakmai programok is zajlanak, amik a régió networkingjére és a zenei élet problémáinak boncolgatására vannak kihegyezve, idén elsősorban a bookingot, a PR-t és a szórakoztatóipart veszik górcső alá. Tavaly 14 országból összesen 27 zenekar érkezett, egész hétvégén három helyszínen, csúsztatással, nagyjából bejárható módon szólt a régió zenei életének krémje.

Tavalyi beszámolónk itt, olvassátok el!

A megnyitó 15-én az Akváriumban lesz, ahol a lengyel Kamp! és az észt Noëp mellett hazánkat az Ivan & The Parazol képviseli majd.

A koncertek idén is három helyszínen lesznek, idén is abszolút jó sétatávra egymástól; a nemrég bulikomplexummá fejlődött Instantban, egy emelettel lejjebb a Robotban és a tavaly már bejáratott Kuplungban. A szakmai programok ismét a TESLA-ban kapnak helyet, és ilyesmikről lesz szó, mint:
A szerzői jogok jövője: Hol a pénz?– Hogyan használjuk megfelelő módon a digitális szolgáltatók nyújtotta lehetőségeket? Mennyi a túl sok, és mi a túl kevés a Youtube-on és a Spotify-on?
Hollywood, sorozatok és Kelet-Európa- Hogyan kerülhet be a zenéd filmekbe és sorozatokba? A sorozatok zenei jogosításáért Emmy-díjra jelölt Nora Felder és a reklámszakma díjnyertes zene stylistja Jesper Gadeberg ad néhány ötletet.
Granturismo – Helyezd el a zenekarod a térképen. Speed meeting sorozat 15 ország booking és PR ügynökeivel.

A tavaly bevezetett szavazási rendszert folytatva (minden országból felkértek 10-15 embert, hogy jelöljön 5 zenekart, majd a kiválasztottakat más ország jelölői értékelték), idén 400 zenei szakember segített összeállítani a fesztivál fellépőinek listáját, így végül15 kelet-európai ország 33 zenekarának lesz lehetősége bemutatkozni a BUSH közönsége előtt.

Az első tíz fellépőt már be is jelentették, köztük van pl. a magyar The Qualitons és visszatérő Helen is Romániából, akit eléggé várunk mi is. Az első tízes lista itt:

Byron (RO)- Bluesos alternatív rock banda, ami az élet nagy kérdéseire keresi a választ.
Mustelide (BY)-  Anyanyelvén éneklő énekesnő, aki szívesen nyúl analóg szintetizátorhoz és samplerhez.
Helen (RO)- New age electro és költői dalszövegek egy jazz énekesnő előadásában.
Mart Avi (EE)-  Kísérteties bariton, és teátrális modor egy viktoriánus felfedező kíváncsiságával ötvözve.
Acute Dose (CZ)- Adrenalin, lazulás egy parkban, laza rock és post hardcore, erdei meditáció és lelkes részeg csajozás
The Qualitons (HU)- Új csavar a 60-as 70-es évek mod-beat and funk zenéjében, amire még a Red Hot Chilli Peppers is kíváncsi.
Koloah (UA)- Vad utazás a kísérleti elektronika, a techno és az electro mezőin át.

A teljes programért és a jegyekért csekkoljátok a BUSH weboldalát, ott találkozunk!

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu