Archív

Úgy tűnik, amióta Hajba Áron belekezdett a szólózenélésbe, erősen rákaphatott az ízére. Az ARONS Land Cargo Co. nevű projektjével egy éven belül már a második nagylemezzel készült el, ami a minap jelent meg a Klinik gondozásában Cracks and Scratches címmel, amit pénteken mutattak be a Gödörben.

Hajba Áron (ex-Jazzékiel, The BlackBirds) tavaly hozta ki az első két dalt ARONS Land Cargo Co. néven, majd testvéreivel közösen, el is készült a debüt-lemez Always Closer Never There címmel. Kissé befelé nézelődő, bensőséges hangulatú, amerikai folk, country, blues és bluesrock világából merítő zenei világú, gitárközpontú lemez lett (itt írtunk róla). A folytatásnál a testvérei mellett újabb vendégzenészekkel dolgozott együtt, és a már említett zenei vonalon maradt, ám egy kicsit könnyedebb hangvételben, ahogy Hajba Áron maga is elmondta a Crakck and Scratches-ről:

Az új album eléggé eklektikus lett, és kicsit könnyedebb, emészthetőbb, kevésbé befelé néző, mint a tavaly megjelent Always Closer Never There. Erősebben megjelennek rajta a folk és a country hatások, mégis maibb a hangzása. Úgy érzem, sikerült továbblépni úgy, hogy az előző lemez pozitívumai megmaradtak, egyúttal sok új szín jelenjen meg az albumon.”

A lemez felvételekor ismét Fejér Dániellel dolgoztak, ám a Always Closer Never There dalait egyszerre játszva vették fel, a Cracks and Scratches-nél már sávonként rögzítették a tételeket, így a hangszereléssel is könnyebben tudtak mozogni. A dalok frissek, lendületesek,a zsáner elemei szépen épülnek be a zenébe és a szövegvilágba is. Az önironikus albumborító – amelynek fő motívuma a repedések és karcolások (angolul cracks and scratches) elfedésére használható polírpasztás doboz – Áron korábbi, Jazzékielbeli zenésztársa, Jakab Péter munkáját dicséri.

 

Szofi

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu