Archív

Régi-új szerekkel kísérletezik a Nagy Mexikói Varázsló, és úgy tűnik, legutóbbi cuccától erősen különbözően fog hatni a dolog. Bő másfél éve jelent meg a Grand Mexican Warlock harmadik, III című nagylemeze, amiről most a nyitódalhoz készült egy klip. De, hogy az újdonság is meglegyen, hallgassatok meg két új dalt a zenekar készülő lemezéről!

Grand Mexican Warlock igen különleges helyet foglal el a hazai zenei életben, amit egyből a 2010-es debütáló Aeons-szal biztosítottak be maguknak. Máig az egyik legizgalmasabb prog-rock lemez. A Hell Sweet Hellre négy évet kellett várni, de abszolút megérte (itt írtunk róla), majd tavaly tavasszal az egyszerűen III-ra keresztelt album (erről meg itt írunk), ami picit lassabban ért be, de beérett rendesen. Az utóbbi szűk évben azonban elcsendesedett a zenekar, terjedtek mindenféle rémhírek, Áron Andris is kiszállt év elején, de mégiscsak jól alakultak a dolgok a háttérben, amire ékes bizonyíték a két új dal, de előbb még jöjjön a III nyitótételének, a Main Stage klipje:

A videót Koblicska Örs készítette, aki önként és dalolva jelentkezett a feladatra, a zenekar pedig szabad kezet adott neki. Korábban a második lemez legcsendesebb dalához, a Fisherman’s Tale-hez készült gyönyörű kippen is együtt dolgoztak, de Koblicska most egy egészen más világot képzelt a zenéhez. Megidézi a 90-es évek panelmagányát, a VHS szalagra rögzített bezártságot, a frissen poszt-szocialistává vált társadalom fájdalmas hétköznapiságát.

A zenekar egyébként épp őszi turnén van a Run Over Dogs-zal, amit november 9-én zárnak majd az A38 Hajón. Néhány nappal a turné indulása előtt kedvcsinálónak meglibbentették a készülő új lemez hírét és megmutattak két új dalt, amit úgy harangoztak be, hogy bizony ezzel a saját rajongóikat is meg fogják lepni. Valójában egyáltalán nem meglepő, mindkét dal ízig vérig grendes, remekül kidolgozott és felépített szám. A The Momist a legutóbbi lemez világát idézi hangulatában is és a lassabb-dallamos és basszusos-nyersebb részek váltogatásával, a Merry-Go-Sorry peddig a balladai oldalukat idéz meg, amire szintén az előző lemezen is találunk két nagyon szép példát. Ha ilyen lesz a lemez, biztos, hogy beemelkedik a kedvencek közé…

Décsy Eszter

Még több Grand Mexican Warlock itt!

Megosztom.

Comments are closed.