Archív
“A Tudat és az Álom pipázgatnak, karikát fújnak a világból, körbejárok, s ha végigégek, a hamu én vagyok a pipából”

A String Theory legutóbb tavaly novemberben jelentkezett új dallal, a Hanniballal, ami szintén nálunk debütált, azóta inkább a háttérben tevékenykedtek, ám most nem csak egy, de hamarosan még egy dallal örvendeztetnek meg minket. A videóval együtt megjelenő A Tudat és az Álom a frontemberük, Jozzy szerint sok szempontból formabontó, és ő mindenképpen ilyenekre bulizna, teljesen érthetően. Benne van minden, ami a String Theory-ra amúgy is jellemző; sodró ritmusok, némi elszállás és odabaszás, csavaros gitártémák, izgalmas szövegek, rengeteg zenei réteg. “Szerintem Balázs brutáljó szöveget kanyarintott hozzá, Kriszti gyönyörűen csillogót énekel a refrénben, Matyi és Ati úgy húzzák a talpalávaló groove-ot, hogy bugiba lábad az ember feje, én meg a vehemenciális riffparádét tukmáltam bele az egészbe, hogy ne maradjak dolog nélkül. Persze elárulom, hogy legelőször a vehemenciális riffparádé volt meg, aztán építettem köré a minden mást, nehogymár egyedül hupákoljak.” – meséli Jozzy.

“Balázzsal és két másik cimboránkkal voltunk nyáron egy goa fesztiválon, és úgy gondoltuk, hogy ehhez a dalhoz nagyon jól passzolna az a hangulat és környezet. Vittünk is magunkkal kamerát, és a klip egy részében azok a képek vannak, amiket ott rögzítettünk. Szénabálán zenélés, goára táncoló emberek között didgeridoo-zás, gitározás, tűzdobáló emberek. A klip maradék részét pedig Normafán vettük fel, mert ott találtunk hasonló hangulatú helyszínt a hiányzó részekhez. Prózai okokból csak hárman szerepelünk a klipben, mert így is elég sokáig tartott, míg mindent sikerült összehozni, de a lényeget így is sikerült megfogni. Ez az első olyan klipem, amit úgymond én rendeztem, vágtam, effekteztem és még ráadásul szerepelek is benne, úgyhogy most izgulok, hogy milyen lesz a fogadtatás. Összességében a dalt kezelhetjük úgy, hogy valójában ez a legőszibb nyári String Theory sláger.” 
A másik dalt szintén videóval tervezik, várhatóan tavaszra, és Jozzy azt ígérte, az már jóval “csajosabb” lesz, azaz Vámos Kriszti énekeslánykájuk lesz a fókuszban. Karakteres hangjával amúgy is könnyedén ellensúlyozza a zenekar “férfiuralmát”, úgyhogy kíváncsian várjuk, milyen lesz, ha még nagyobb teret kap. Koncerthírek majd később, addig is hallgassátok a legőszibb nyári String Theory slágert!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.