Archív

A britvonalas indie és gitárpop hazai üde színfoltja a The Bluebay Foxes, akik most jelentették meg első kislemezüket Waste címmel, ráadásul bekerültek a Hangfoglaló Program (ex-CSTP) induló zenekaros támogatásába is. Laza, sallangmentes zenei világ és könnyed hangulat jellemzi az EP-t, hallgassuk is meg!

A 2015 végén alakult The Bluebay Foxes még idén év elején mutatkozott be első single-jével, debütáltak az A38 színpadán, majd egy remek ten years before-os koncerttel. Az eddigi két dal és két live session videó után Juhász Bálint (ének, gitár), Vagyok Zsombor (gitár), Lőrincz Balázs (basszus) és Katona András elkészítette az első komplett kislemezét, ami remekül fogja össze a már eddig megjelent dalok zenei világát.

Erős kezdéssel startolt a The Bluebay Foxes – interjú
Könnyed gitárpop, beates ízvilágú indie és laza hangulatok elevenednek meg a The Bluebay Foxes zenéjében. 2015-ben a zene hozta össze… Olvassátok tovább az interjút itt!

A Waste EP-t az Esti Kornél vendégeiként a Kuplungban mutatták be, ami nyilvánvalóan izgalmas este lehetett a srácok és a közönség számára is.

“Úgy éreztük, hogy itt az ideje, hogy kicsit többet mutassunk magunkból és sokak bíztatására elkészítettük az első kislemezünket Waste címmel. Azt éreztük, hogy ebben a három számban megvan az a kohézió, hogy ha valaki leül végighallgatni, akkor elkapja majd az a hangulat amit át szeretnénk adni. Szeretjük ezt a három számot és azt gondoljuk, hogy jól passzolnak egymáshoz. Az EP nyitó- és címadó dala a Waste On You, a zenekar legfrissebb dala, az EP bemutató előtt még nem is játszottuk színpadon. Ez a szám mutatja meg legjobban, hogy éppen hol és hová is tart a zenekar. A második szám az Anymore, ami korábban már megjelent Live Sessionként, de most az eredeti pörgős formában lett rögzítve. Az EP-t a Nighttime zárja, ami a zenekar első száma és ez volt a kislemezhez tartozó artwork fő ihletője is, aminek kivitelézésben Novák Márton segített nekünk. Az EP-t Puha Szabolcs hangmérnökkel készítettük, akivel nagyon szeretünk együtt dolgozni. A dalok egyben voltak rögzítve pár gitársáv és az énekek kivételével az Origó Stúdióban. Nagyon köszönjük a munkáját Szabó Tamásnak és Schoblocher Barbarának, akik segítettek nekünk az EP munkálataiban.”

A háromszámos kislemezt a Waste on You nyitja, amiről a srácok elmondták, hogy ez a legfrissebb szerzeményük, ez a legpontosabb lenyomata a jelenüknek. Lendületes, könnyed, jó hangulatú dal, amire el lehet bulizgatni, ennek a folytatása a Live Sessionjükből már ismerős Anymore, az EP második trackje. Szinte egybe is folyik a kettő. A záró Nighttime viszont kissé más tészta, kicsit nyersebb az előzőkhöz képest, de a zenei világba szépen illeszkedik. Talán erősebb is egy kicsit.

“Ez lett az EP-hez készített vizuális anyagok ihletője, amiknek kivitelezésében Novák Márton volt segítségünkre.”

A Nighttime annyira jól összerakott nóta a maga kis szólójával, hogy azonnal indítanám is újra a nyúlfarknyi kislemezt. Teljesen jó úton haladnak a srácok, remélhetőleg hamarosan jelentkeznek újabb dalokkal is. Ha pedig élőben akarjátok elcsípni őket, csekkoljátok a facebookjukat a dátumokért.

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.