Archív

Tegnap este megnéztük a Kies lemezbemutatóját a Robotban. Jobb pénteki programot nem is választhattunk volna, hiszen a banda a Pine Resinnel karöltve tökéletes kikapcsolódást nyújtott. A srácok a nemrégen megjelent 2017 dalaival érkeztek és tőlük már megszokhattuk, hogy nem spórolnak az energiával. Legalábbis a  negatív gondolatok egy időre biztosan tovaszálltak.

Nos, az estet nyitó Pine Resin a pop-punk, skatepunk kategóriában tevékenykedik. Látszott, hogy nem rendelkeznek még kellő rutinnal a színpadi kiállás terén, de összességében szépen teljesítettek. Nem sok infót sikerült begyűjteni a zenekarról, de meghallgattam a Distance c. 6 számos kiadványt, amely elég ígéretesnek mutatta a bandát. Élőben is hozták a punkos fílinget, igaz egy kicsit még garázshangulatban főleg az ének tekintetében, viszont egyértelműen van bennük potenciál. Sőt, bemutatkozásnak kifejezetten meggyőző volt.

A Kies fellépéséről az első gondolatom az volt, hogy a színpad igencsak kicsire van méretezve a srácok intenzív koncertteljesítményét ismerve. Legutóbb az A38 hajó tetőteraszán volt szerencsém látni őket és ott egyértelműen leszakították a hallgatóság fejét. Az a közeg jobban feküdt a bandának, ott nagyon jól ki tudtak bontakozni, hogy csak a közönség soraiban való gitározást említsem. Tegnap este is megvolt a lazaság, a precíz, pontos színpadi munka, viszont nyilvánvaló, hogy kinőtték a kis klubok világát. Szerintem ha tehették volna kirúgták volna a falakat, szóval nagyobb helyen is simán megállnák a helyüket.

A belőlük jövő friss, energikus hozzáállás a legszerethetőbb a srácokban és az új album szerzeményeiben még a szöveg is igen erős. A publikum ezúttal is elkapta a hangulatot; volt közös éneklős Tűz, Víz, Repülő ordítás, illetve strandlabdadobálás a színpadról. Jó volt az ötlet, egy kicsit bevadította a közönséget a sörözés mellett a labdákba öklözés és talán egy nagyobb helyen pogo is járt volna hozzá. A koncentrált előadás során nem volt egyáltalán üresjárat, nagyon fílinges grunge/rock/punk produkcióban volt részünk. Nem tudom a banda mennyire lesz aktív a közeljövőben, hiszen a tagok több együttesben is tevékenykednek; de ha ilyen elánnal folytatják a munkát, akkor nemsokára az egyik legjobb, vagy akár az egyik legnépszerűbb hazai koncertbandává válhatnak.

Libus Ágnes
fotó: Zsiga Pál

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.