Archív

Bonerider címmel a minap új dallal rukkolt elő a jumgle pop/jungle rockban utazó Fran Palermo“…egy démonról szól, aki a lelkeket gyűjti. Motorral jár városról városra. Beeszi magát a nagyemberek csontjaiba és belőlük prédikál.” – mesélte a dalról az énekes, Henri Gonzo, úgyhogy meg is kérdeztük tőle, honnan jönnek ezek a démonok, és mi is lesz az a nagy durranás, amivel az Akváriumos lemezbemutatójukra készülnek.

Egy ilyen kellemes hangulatú jungle zenében hogyan férnek meg a démonok? Honnan jött a témaválasztás? Mi történt Lisszabonban? :)
Henri Gonzo
: A filmekben is a dzsungelből jönnek a legparább kannibál démonok. Viccet félretéve a műfajok nem korlátoznak minket mondanivalóban. Nem is volt témaválasztás, csak úgy jött, mint az irányítatlan gondolatok a fejben. Lisszabonba barátainkat mentünk meglátogatni, akik nemrég költöztek ki. Egyikük a portugál srác (Eurico) sokáig itt melózott Pesten stewardként, aztán a koncertjeinken ismertük meg egymást. Azért érdekes figura, mert kb. minden underground koncerten ott volt, és valahogy minden vagány zenekar jól ismerte… Utazáskor gyakran mélyedek a telefonomon egy garageband nevű zeneírós applikációba, és előfordul, hogy születik egy tök jó dalötlet egy repülőn vagy egy kompon. Mostani kislemezünk is sok mindent tartalmaz, amik így születtek, pl. a címadó dal is.

Mik a ti belső félelmeitek, démonaitok?
HG: A legtöbb előadó vagy művész szinte minden lehetséges félelemmel vagy démonnal találkozik; de a lényeg az, hogy van, akit felfalnak, és van, aki nem hagyja magát. Ez egy százéves belső “háború”.

A lemezborító az ősi indián motívumokat vagy akár barlangrajzokat idézi; ki készítette és mi a sztorija?HG: Mostanában gyakran színes papírból vágtam ki formákat, amiket egymásmellé ragasztottam hasonlóan Henri Matisse Jazz című “cut outs” könyvében látható műveihez. Így készült és a teljes album grafika, amit Jamboval (🎷) együtt digitalizáltunk/vektorizáltunk.

Hogy sikerült a Eurosonic Noorderslag? Mik voltak az ottani tapasztaltaitok?
HG
: Klassz volt, sok pozitív visszajelzést kaptunk. Külföldön nagyon kell nyomulni, különben nem vesznek észre, mint egy pókot a sarokban. Nagy terveket kell szőni és sok embert behálózni. Ez sok idő, de főleg pénz kérdése külföldön.

Spoilerezz egy kicsit erről a megújult vizuálról, amit a koncertre terveztek.
HG
: Semmi konkrétat nem mondhatunk, legyen elég most annyi, hogy egy nagyon szellemes vizuállal és színpadi megjelenéssel készülünk. Azt reméljük, hogy nagyon sokat fog hozzátenni a koncerthez a kivetítőn megjelenő sztori… lesz a színpadon flamingó, kékfejű emberek, mexikói banditák stb., stb..

Décsy Eszter

A kislemez bemutatója élőben az Akvárium NagyHalljában november 10-én, csekkoljátok a Fran Palermot élőben is!

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu