Archív

Jazzes, hip-hopos és kísérletező a Cymbal Rush vadiúj dala, a Former, amihez fényfestős, táncos, sejtelmes klipet is forgattak. Nézzük meg!

Ha a Tárkány Művek énekese, és a Maszkura és a Tücsökraj billentyűse és dobosa összeállnak egy jazzes, hip-hopos zenei projektre, abból jó eséllyel eredeti és izgalmas dolog fog kisülni. Vikukel Dániel és Földesi Attila mellett Kész Petra énekesnő (akit a Crème de la Popból ismerhetünk) és Kiss Diána (basszusgitár) alkotja a Cymbal Rush-t, akiknek korábbi két dala, amit még trióban, basszus nélkül játszottak fel, már ígéretes kezdet volt.

„A zenekar talán egyik legfontosabb mozgatórugója, hogy nem stílusirányzatokban, zeneszerzésben, vagy hangszerekben gondolkodunk, hanem a gondolkodás és a megfogalmazás közös, a hangszerek pedig már csak közvetítő eszközök.”

Első koncertjük a 2016-os Szigeten volt, idén pedig a Jazz Showcase-re is meghívták őket a MüPába. nemrég megjelent Former c. dalukban Kiss Diána csatlakozott hozzájuk basszusgitárral, aki a Szeder zenekarban és a Pázmándi Gergely Trióban is játszik, és azóta állandó tagja lett a zenekarnak. A klipet Somossy Olivér és Hajdu János készítették, a koreográfiát pedig Kisbakonyi Anett. Élőben legközelebb december 9-én láthatjátok őket a szegedi Jazz Kocsmában, nézzetek be!

Szofi

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu