Archív

Nyugodt alkonyi aláfestőzenét készített Riba Gergely mára fix zenekarrá érett Tamirel nevű projektjével. Sivatag, északi fény, pszichedelia és egy remek vendégszóló – nézzétek meg!

A Tamirelt 2010-ben Riba Gergely alapította és kijelölte magának az art/psychedelic/blues rock vonalat, aminek első állomása a Somedays c. dal volt. Az első lemez, az In Acoustic Sessions from the Rose Hill
Studios csak évekkel később készült el, de A Nagylemez, ami öt év termését tartalmazza majd és Bánházi Gábor keze alatt formálódik, várhatóan még az év végén megjelenik You and the World címmel. Az album központi témája – amellett, hogy öt évnyi lenyomat – végigköveti, hogyan lehet kitörni mély depressziós állapotból, és megtalálni az élet egyszerű örömeit. A lemez munkálatai során Riba Gergely session zenészekkel dolgozott együtt, de az évek során állandó tagok kovácsolódtak össze.

A lemez előfutára a most klippel együtt megjelent All Seasons In The Sky, ami a lemez kiindulópontja, a depresszió legmélyebb bugyra. A depresszió okozta káosz metaforája a dal címe, ám maga a dal mégis végtelenül nyugodt, és nem mindennapi körülmények között született a messzi északon.

„Úgy volt, hogy 2 éjszakát az erdőben vadkempingezek és vadászok a sarki fényre Tromso-től nem messze, de az első este után kiderült, hogy nincs megfelelő felszerelésem a Skandináv fagyhoz, a másnapi hegymászásban pedig úgy átáztam a gyakran derékig érő hóban, hogy következő éjszaka megfagytam volna, ha kint maradok. Emiatt aztán nagy bánatomra kénytelen voltam kibérelni egy fűtött kis fakabint, de cserébe aznap éjjel sikerült befejeznem életem legnehezebben megszült szövegét. Szóval talán megérte…“ – mesélte Riba Gergely. “…amikor studióztuk a You and the World lemezt, ettől a számtól tartottam leginkább. Ugyanis volt a szöveg, amit nagyon megszerettem és kiforrottnak érzek mind a mai napig. A baj viszont az volt, hogy egy épkézláb, kicsit is fülbemászó dallam sem jött ki belőlem. Agyaltam és demóztam, de egyhangúnak és mesterkéltnek éreztem az egészet. Valahogy reméltem, hogy a studióban csoda fog történni, és be is jött.”

A klipben látható és vendégszólózik Takács Jozzy, aki korábban a Leander Risingban is játszott állandó zenekara a String Theory mellett, újabban pedig a Strength of Will tagja is lett. A videót egyébként maga Riba Gergely vágta és producerelte, a végeredmény pedig nagyon kompakt lett.

A dal itt ingyenesen letölthető!

Élőben legközelebb december 6-án láthatjátok őket a Gödörben, ahol jóféle élő vetítéssel támasztják meg a pszichedelikus oldalukat. Nézzetek be!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu