Archív

Főleg a 2000-es évek elején ment nagyot a powerpop – indie rockos gitárzene, és a színtéren itthon is akadtak nagy pillanatok. Az albumról albumra megújuló EZ Bazic is ekkoriban alakult, nagyokat dobbantott, most pedig új iránnyal és egy vadiúj lemezzel térnek vissza; itt a Sissyfuzz, hallgassuk meg!

Az első két lemez gitárpop vonala olyannyira jól sikerült, hogy a 2010-es Aránás koncertre a Placebo előzenekarnak választotta őket, ami azért – stíluson belül és kívül is – nem kis dolog. Ezek után még a holland Eurosonic showcase-en is bemutatkozhattak, nyíltak az ajtók a világhír felé, a Hello Heavy és a Memories of Spring lemezeiknél a brit George Shilling producerrel dolgoztak együtt, aki többek között a Primal Screammel és Bernard Butlerrel is dolgozott már. Legutóbbi, Dead End Darling c. harmadik lemezük 2015-ben jelent meg, akkor már kicsit dallamosabb vizekre eveztek.

Szarvas Árpád (ének-gitár) és Pesztalics Dénes (basszus) duójának most megjelent negyedik sorlemeze a Sissyfuzz címet kapta, ami utalás a görög mitológia örökös újrakezdőjére, Sisyphosra. A legtöbb dalt Szarvas Árpád (aki amúgya Trippin’ Like We Do kollektíva tagja is) dobolta fel, a Bruise Boy kivételével, ahol Kovács Csaba ütötte a dobokat, a keverés és master pedig Pesztalics Dénes munkája. Készült egy duett is, a Minxx Csordás Zitával, a Mayberian Sanskülotts énekesnőjével, a borítót pedig a vegasi Corlene Byrd kéészítette, aki dolgozott már az Imagine Dragonsnak és a The Killers korai promóképeit, koncertszórólapjait is készítette. De ennyit a háttérről, hallgassunk bele:

 

A tavaly már megjelent Bruise Boy-jal együtt összesen kilenc dal került a lemezre, ami a korábbi albumokhoz képest lendületesebb, neopszichedelikusabb pop-rock vonalat visz, több ponton middlemistes áthallással, vagy alteresebb fordulatokkal. Egységes és átgondolt lemez, jól szörfözik a 2010-es évek második felének hullámain. A leggroove-osabb, kicsit hippisebb dal a Righ Time, talán az album húzó tétele is egyben, bár az Anywhere kicsit nyersebb megszólalása is eléggé jól sikerült. Koncertdátumok egyelőre nincsenek, de csekkoljátok a facebookjukat, csak elcsíphetőek lesznek valahol valamikor.

Szofi

Megosztom.

Comments are closed.