Archív

Időcsapdába pottyantak a Darjeeling tagjai, körbe-körbe járják a villogó sárga lámpafénnyel telefolyatott várost. Új klipjükben legalábbis biztosan, még ha az éjszakában ritkábban. A Yellow és a hozzá készült videó itt és most látható-hallható először, nézzük meg!

Az alig egy éves Darjeeling, ahogy az lenni szokott, barátságból alakult garázszenekarként állt össze, majd tavaly véglegessé a zenekar felállása; a gitáros poszton Kapitány Dóra, Marosi Z. András énekes-gitáros frontember mellett a másik gitáros poszton Tihanyi Dominik, Kevély Máté basszusgitárral, és Dobos Dénes a doboknál. Eddig két dalt készítettek és jelentettek meg, amiket mi is megmutattunk nektek, mert remek debütálás egy ilyen fiatal bandától. A céljuk akkor is az volt, hogy megmutassák a sokszínűségüket, amihez a most debütáló Yellow egy újabb árnyalatot tesz hozzá. A dal felvétele részben a Tom-Tom stúdióban, részben a házilag készült, a mix és master Dorozsmai Gergő műve. A klipet Bohács Attila és Pátzay Ádám készítette.

“A Yellow című dalunkat egy sajátos hangulat ihlette; amikor autóval késő este/éjjel álmosan utazunk át a városon hazafelé, s mindenhol sárgán villognak a jelzőlámpák. Egyszer ebből a hangulatból indult el a dalszöveg, s összekötődött egy aktuális érzelmi állapottal, mintha a sárgán villogó fény szimbolikusan reagált volna az érzelmeimre. Azaz; a jelzőlámpa piros és zöld fényeivel ellentétben a sárga önmagában nem jelent semmit, „csak a változást jelöli”, meg a „felkészülést”. Ezért érdekes hangulata van annak, hogy csak ez a figyelmeztető villogás van, s nem történik semmi.” – mesélte nekünk Marosi Z. András.

“A dal arra reagál, ahogy ez a változást jelző fény villog” – folytatta Marosi Z. András. – “Ez az ihletett állapot már elég sok éve történt, de aztán most érzelmileg aktuálisabb lett mint valaha, úgyhogy elővettük, kidolgoztuk, s annyira beleszerettünk, hogy azonnal tudtuk, hogy ez lesz a harmadik klipes dal. A szövegből ma leginkább remény tűnik ki, hogy az „időpocsékolást” felváltja valami más, valami jobb, s kicsit kiegyenesedik előttünk az út. Az a helyzet, hogy az összes dalunk a felnövésről szól, így vagy úgy, de a Yellow különösen koncentráltan, önelemző módon.”

A Darjeelinget holnap este élőben is elcsíphetitek a Zeg Zugban (részletek itt), a facebookon pedig itt találjátok őket.

Décsy Eszter
fotó: Szabó Brigitta

Megosztom.

Comments are closed.