Archív

A december vége beerősített megjelenésügyben; remek klipek, hasító új dalok, izgalmas elektronika bemutatkozás és tropical afro house maxi.Eklektikus zenei mixet pakoltunk össze a postaládánkból, hallgassátok meg őket!

A Bohemian Betyars folk-eklektik energiabombája újra tarolt, ezúttal egy új klip formájában. Csavargó c. legutóbbi lemezük az év elején jelent meg, erről a Parno Graszttal közös Ha menni akarok c. dalkoz készült a szürreális “kis” videó Szimler Bálint rendezésében, aki nagyon eltalálta a betyárok stílusát. Az év egyik legeredetibb klipje. A bandát élőben 28-án csíphetitek el a Kuplungban, ha van már rá jegyetek, ha nincs, akkor búslakodjatok pálinkával, a buli ugyanis sold out.

Kissé más vizekről az Agavoidtól is érkezett egy új klip, amit a Tamper c. dalukhoz készített Elblinger Borbála, aki remekül eltalálta a banda elektronikus alapokon nyugvó pasztell dreampopjának hangulatát. A dal különlegessége, hogy Puskás Dalma lágy, egyedi hangját eddig kísérő Huszár Kristóf és Kriska Bálint mellett most Vincenzo Pellecchia ült a doboknál, aki a BOZOból is ismerhetünk. Lessétek meg a klipet!

A mostani kis válogatáscsokorba az európai turnéjáról nemrég hazatért Belau új klipje is beficcent. A Kedves Péter indította formáció két éve az Island of Promise gyönyörű videójával (itt mutattuk) tűnt fel, azóta pedig az év elektronikus zenei albuma Fonogram-díját is bezsebelték első nagylemezükkel, hamarosan pedig a hollandiai Eurosonicon képviselik hazánkat. Ebben az új, Redefine című dalában ezúttal is Szécsi Böbe énekel, akivel a korábban is dolgoztak együtt, és várhatóan helyet kap majd a jövő ősszel megjelenő lemezükön is. A dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó klip Szabó Péter munkája, lessétek meg!

A Sonar és a Black Bartók két erősen különböző zenei világ, ám mégis van egy közös pontjuk, ez pedig Kovács Marcell személye, aki most szólóprojektbe fogott bele. A Pigment Chemcal bemutatkozó EP-je, a Songs from the Magic Lab három eredeti szerzeményt és egy-egy remixet hoz; egyet a Sonartól, egyet pedig a Black Bartóktól. Kísérletező elektronika, stílushatárok elkenése jellemzi a három tételt. „A Pigment Chemcalban minden hangot magam kreáltam, az anyagot egyedül állítottam össze az utolsó fázist leszámítva, így minden hang rólam szól.” – mondta el Kovács Marcell, aki az új projektjét live act formájában is bemutatja majd, aminek a helye és ideje még szervezés alatt. Flesseljetek rá.

Az elektronikus vonalnál maradva a Budabeatstől is érkezett egy maxi, ami kissé eltér a tőlük megszokottól; broken disco és house, némi cosmic, tropical és afro beütéssel. A Dj Gandharva alapította kiadó célja, hogy kezdő producereknek és zenekaroknak adjon bemutatkozási lehetőséget, kezdetben csak digitálisan, mostanra már vinylek formájában is. Nem mellesleg az ő fejéből pattant ki az első Independent Record Label Fair ötlete is, ami remekül debütált szeptemberben az Anker’tben. A most megjelenő maxinak a Központba szerveznek egy jó kis live act bemutatót a szcéna ismertebb Djivel, 28-án lehet menni bugizni.

Megosztom.

Comments are closed.