Archív

Ambient-downtempo utazás a transzhumanista vágyak világába Kanadából, hazai közvetítéssel. A Lone Waltz Records a kanadai Kingfisher Bluezzal közösen hozta el Sean Alexander Parker, azaz Only Wolf Trust című nagylemezét, ezt hallgatjuk most.

Bár Kanada és Magyarország kevéssé szomszédos egymással, a két kiadó valahogy mégis rábukkant egymásra. A közös láncszem a kanadai producer, Sean Alexander Parker volt, aki Only Wolf néven ügyködik a Nagy Tavak hazájában. Korábban már hozzánk is eljutott a lemez címadó dalának pazar klipje, a Trust:

A nagylemez frissen jelent meg, és ahogy a klipből már sejthető volt, hogy meredek témát jár majd körbe a lemez is. A szövegvilág a a transzhumanista vágyakat járja körbe, vagyis azt boncolgatja, milyen az, ha elveszni látszik az emberség, emberiség olyan formában, ahogy eddig ismertük. Elszakadás, izoláció, társas magány, önmagunk megtagadása. A témát olyan lágy, melankolikus, kissé befelé forduló kellemes downtempoval támasztotta alá Sean Alexander Parker, ami elringat, átérezteti magát, és oda kell rá figyelni.

“…sokkal inkább állít emléket az emberi küszködésnek, ahogy megpróbálja elfogadni a világ és vele együtt a kapcsolatainkban, életvitelünkben bekövetkező változásokat, mintsem, hogy megítélni próbálja azokat. Szó esik még benne többek között szintetikus mű-szerelemről, globális felmelegedésről és a jövő nemzedékek sorsáról, de a társunk mellett való kitartás is sorra kerül, amikor már kihunyóban az a bizonyos láng vagy éppen arról, hogy ha nem adjuk fel, együtt képesek vagyunk megváltoztatni a világunkat.” – mondja a lemezről a kiadó.

Kissé sötét víziót, disztopikus jövőt felfestő lemez, amire összesen nyolc tétel került. Hallgassátok csak:

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.