Archív

Húzós gitártémák és lágy esőt idéző Hang drum dögös ének köré csavarva – valahogy így lehetne leírni az új String Theory dal velejét. A Hozd el itt és most debütál, hallgassátok meg!

Ahogy legutóbbi daluk, A Tudat és az Álom videója kapcsán ígérték, az új dal sokkal “csajosabb”, azaz Vámosi Kriszti hangjára és személye köré kezdtek építkezni, és jó ideje már el is készültek a nótával, ám a vizuális anyag mostanáig váratott magára. Mind a dal, mind a klip a String Theory legjobbjai közé ugrott, instant.

“Az egyik cél az volt, hogy Kriszti hangja legyen teljesen a középpontban, a másik pedig, hogy a didzseridún kívül Balázsnak a Hang drum játéka is megjelenjen a zenénkben. A dal egyfajta esőima, és egy olyan esőért kiált, amely kimossa az emberek szívéből a mocskot, a gonoszságot, új életet lehel mindenki szívébe és amely eredménye emberibb emberiség lenne, amely harmóniában tud élni magával és a természettel. Balázs mutatta egyszer ezt a Hang drum témát, és abból alakult ki végül a teljes dal, a Hang drum hangja pedig egyértelműen hozta magával az eső asszociációt is. A klipet decemberben forgattuk, így elég nehéz volt megjeleníteni az esőt, eredetileg az is benne volt a tervben, hogy Krisztit jól eláztatjuk valahol szabadtéren, hogy legyen egy kis vizespólós verseny feelingje is a dolognak, de aztán az egészségügyi megfontolás miatt ez sajnos nem valósult meg. :-) Koncertekre is kell valamit hagyni.” – meséli Jozzy, a zenekar frontembere.

A klip koncepciója Liliom Emesének (Stúdió Liliom) köszönhető, aki aztán Kővári Gergővel és a zenekarral közösen dolgozott a videó megvalósításán, a dal keverését Horváth István (13/9 Stúdió) készítette, aki a Blind Myself-ből, és a Strength of Willből is ismerős lehet, illetve a legutóbbi, A Tudat és az Álom c. dalt is ő keverte.

“Újévi fogadalomként azt fogadtuk meg a String Theoryval, hogy idén kislemezek virtuális formájában most már tényeg összegezzük az eddig összeállt dalokat, hogy végre ne csak magukban létezzenek az univerzumban, úgyhogy érdemes lesz figyelni a híreket az egész év folyamán a facebook oldalunkon.” 

A srácokat szavukon foghatjátok nemsokára, legközelebb január 25-én dobbantanak egy nagyot a Muzsikumban a Super Stupid társaságában (event itt), ahol azt is lecsekkolhatjátok, vajon tényleg bedobják-e Krisztit egy kis vizespólózásra. Lessétek meg őket!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.