Archív

Arról már beszéltünk, hogy mik voltak a 2017-es év legerősebb albumai, de azt még nem árultuk el, hogy itt a szerkesztőségben mi melyik dalokra flesseltük a legnagyobbakat. Kedvenc dalok 2017-ből, hallgassátok!

Csóré Zoltán:
Muzsik és VolkovaKérdés, vélemény, hozzászólás? 
Manapság olyan kevesen mernek politikáról akármilyen szinten énekelni itthon, tök jó, hogy a Muzsik és Volkova meg meri tenni, ráadásul ebben a dalban egészen humoros de mégis komoly formában. Jó az is, hogy felelgetős ének is van, nem csak egymásra vokálozás, ami külön pluszpont. (még több Muzsik és Volkova itt!)

Décsy Eszter:
sleepmakeswavestundra
Az aussie post-rock szerintem legjobbja a sleepmakeswaves, rengeteget hallgatom, és év elején, mikor kijött az új lemezük előfutáraként a tundra, azonnal rákattantam. Azóta is a made of breath only egyik legjobb tételének tartom, imádom, ahogy húz magával. Iszonyat jó volt őket harmadszor is élőben látni a Dürerben, az év egyik legjobb koncertje volt, ez a dal pedig üt. Nagyot.

Kellermann Viktória:
ElefántPlüss
A Mindennek sok jó pillanata van, de azt a görcsöt, amibe a gyomrom összerándult, ahogyan az édeskés, látszólag egyszerűen “elefántos” képek után beüt a beszédhelyzetet némiképp tisztázó “kérlek plüss meg újra!”, nem tudom elfelejteni. A tavalyi #metoo-év összetettségéhez számomra ez az élmény ugyanúgy hozzátartozott, mint mondjuk Darren Aronofsky anyám! című filmje.

Libus Ági:
Vuur – My Champion-Berlin
2017 októberében jelent meg In This Moment We Are Free – Cities címmel az első albuma az ex-Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen új csapatától, a Vuurtól. Anneke huszonegynéhány éve a legnagyobb kedvencem, bárnely projektjéről van is szó. Ezúttal a metalosabb énjét csillogtatja meg; a súlyos, prog metalos elemek és a csodálatos dallamok elegye az év albuma címet simán vitte nálam. A lemezről bármely dal a 2017-es év kedvence is egyben, talán a My Champion-Berlin-t emelném ki, ahol Anneke dinamikus, ugyanakkor kedves, bájos személyisége a legjobban érvényesül. Ráadásul februárban hazánkba is ellátogatnak egy koncert erejéig, az A38 hajón mutatják be debütáló lemezt a magyarországi közönségnek.

Salvai Ádám:
Cymbal RushFormer
A hangulata azonnal megfog, a refrén pedig sokáig cseng továbbra is a fejemben. Nagyon kellemes folytatása a korábbi daloknak, szerencsémre pedig élőben is hallhattam, ahol ugyanazt a hatást váltotta ki. (Itt írtunk róla bővebben)

Zsiga Pál:
Ed SheeranGalway Girl
Mivel egy évben 3-400 bandát hallok színpadon, és mindig is rengeteg metál vett körül, kéjes élvezettel tudok bűnözni egy ilyen ír folkmuzsikával, ami annyira ír, hogy sör, és annyira autentikusan folk, mint Michael Flatley… De a klipben a lyány… No, tudod te.

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu