Archív

December végén jelent meg Muzsik és Volkova legújabb lemeze Rövidesen találkozunk címmel, amit hamarosan élőben is bemutatnak, de előtte, kedvcsinálónak, itt egy könnyed konyha live session videó is a Tejfehérhez, nézzétek meg!

Muzsik és Volkova, azaz Farkas Krisztina és Farkas János korábbi, ZUP-os zenei világukat maguk mögött hagyva teljesen új irányba indultak el kettecskén. Így jött a Muzsik és Volkova I, II, és III kislemez-trilógia, majd december végén a jóval bensőségesebb, meghittebb Rövidesen találkozunk c. hét dalos lemez.

★ PREMIER!! ★ Tejfehér köd, postaláda és kispolgárok, itt az új Muzsik és Volkova lemez – Rövidesen találkozunk!
Hét új dalt gyűjtött egy csokorba Muzsik és Volkova, a valaha volt ZUP magyar-orosz dalszerző testvérpárja. Újabb indie folkos, akusztikus utazás a greengrass világában, itt debütált a lemez!

Három EP, egy nagy EP és a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díja mind belefért bő egy évükbe. Ennek összegzése lesz a január 25-i lemezbemutató koncert a Mika Tivadar Mulatóban, ahol a vendégük Demény Gergely lesz, aki egyedileg hangolt hangszerén a fingerstyle gitározás sajátos hazai képviselője. Koncertjei bensőséges hangulatúak, szenvedélyes és álomszerű szerzeményei mind egy-egy történetet mesélnek el, remek felvezetője lesz az estének.

“Ez a dal számomra annak az ékes példája, hogy a türelmetlenség (is) dalt szül.” – Volkova

A koncerthez kedvcsinálónak a napokban vidám konyha live session videót is készítettek a Tejfehér c. dalukhoz, amiben Pesti Mátyás (Nunki Bay Starship) nagybőgőzik és Prommer Patrik üti a dobokat. Ők mindketten ott lesznek a lemezbemutatón is, és vállalták, hogy beugranak egy kávéra és orosz almás sütire Volkováék konyhájába, ahol előkerült a teáskanna, nagy bőrönd és a habverő is. A hangot Bognár Gábor rögzítette, az operatőri munkákat az Aranyszem-díjas Tóth Evelin Judit készítette, rendezte az élet, Volkova, Muzsik és a NOW Books & Music csapata, a végeredményt pedig Lippai Balázs vágta össze, aki korábban az Élet a fejemben klipjét is készítette nekik.

Demény GergelyPesti Mátyás és Prommer Patrik mellett a koncerten velük lesz Harangozó Sebestyén is, akit a Szabó Balázs Bandája gitárosakét is ismerhetünk, és az Álmomban c. dalban fog villanygitározni. Január 25-én találkozzunk a Mikában!

Décsy Eszter

Még több Muzsik és Volkova itt!

Megosztom.

Comments are closed.