Archív

Fekete-fehér balladai homály, letisztult egyszerűség, modernista utánérzet és pontos dalválasztás: az Autopilot első hivatalos videoklipje itt és most debütál, nézzétek meg!

Tavaly iszonyatos erőre kapott a budapesti Autopilot, akik először tavasszal hozták ki Practices for Slowing Down Time c. kislemezüket (erről itt írtunk), majd ősszel a Half the Pressure Twice the Speed nagylemezt (erről meg itt), ami már önmagában is szép, de hogy még az év legerősebb lemezei közé soroljuk mindkettőt, az már igazán valami!

NOWmagazin a konyhában: AUTOPILOTacsirke és nempilóta pilótakeksz
Berepülést tartottukn az Autopilot zenekarral frissen megjelent nagylemezük, a Half the Pressure, Twice the Speed kapcsán, ahol a srácok Caprese csirkét és AUTOPILOTakekszet készítettek vasárnapi ebéd gyanánt. Nézzétek meg!

Half the Pressure Twice the Speed a frissebb élmény, és bár az utolsó dallal még mindig nem békültem ki egészen, azóta is sokat pörög a lejátszóban, úgyhogy különösen megörültem neki, amikor a klipkészítés szóba került, a két kislemez és egy nagylemez anyagából első hivatalos videóként a lemeznyitó The Great Escape-hez készül majd a videó. Nem csak aktuális tétel, de az egyik legkarcosabb, húzósabb daluk, remek választás. “A Great Escape volt az egyik első dal amit az énekkel véglegesítettünk, ezzel a dallal kezdődik a lemez és a koncertműsor is, szóval egy amolyan ‘kezdős’ dal. A lemez első feléből, a ‘nyersebb’ dalok közül válogattuk és ha nem vagy benne az elszállós posztrokkban, akkor ideális felvezető az album további dalaihoz. Energikus, pörgős és zakatolós, mi kell még egy fasza rokknótába?” – mondta Farkas Balázs, a zenekar énekese.

A klip, ahogy általában a zenekar háza táján minden, teljesen saját készítésű, a rendezés, vágás teljes egészében Köge (basszusgitár) munkája: “Nagyon szeretem ezt a klipet, mert tökéletesen összhangban van a zenekarral. Ahogy egy hangfelvétel a zenekar aktuális lenyomata, úgy a videoklip is egy pillanatnyi állapot, ami persze azért utal általánosságban is a bandára, a tagok személyiségére. Próbálunk előjönni az árnyak közül. Arcunk élét már súrolja a fény. Teljesen stimmel, ez vagyunk most mi. A belőlünk jövő ultraszexi lézerrel együtt!”

“A klipet az egyszerűség jegyében készítettük. Szeretnénk a zenekar vizuális részét is jól kitalálni, ennek az első része, hogy belőjük hogy nézzünk ki a képernyőn és fotókon, majd ezt remélhetőleg sikerrel tudjuk integrálni a koncert részeként, hogy a mélyen tisztelt nagyérdemű egy teljes körű zenei és látványbeli élményt kaphasson.” – tette hozzá Balázs.

A srácokat élőben legközelebb február 8-án a Kuplungban csíphetitek el, mégpedig az Úrfi zenekar előtt (event itt). A megjelenés erősen ajánlott.

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.