Archív

Ha a garázs rock címke analógiáját vesszük, akkor inkább street rock a The Wonderland zenekar zsánere. Rövid, ám annál hektikusabb pályafutásuk egyik mélypontjáról új tagokkal és egy vadiúj dallal térnek vissza; a Wonderland Queen itt és most hallgatható meg először!

Tavaly májusban esett szó nálunk utoljára a The Wonderlandről, akik akkor éppen megnyertk a Hard Rock Rising-ot, a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatóját. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a banda sorsa pedig pengeélen billegett, de szerencsére a jó irányba látszik billenni. Az új dalról, a visszatérésről és a konfliktusokról Farkas Holló, a zenekar frontembere mesélt nekünk.

Egy éve még utcazenéltetek, hogyan éltétek meg a Hard Rock Cafés koncerteket és azt, hogy végül meg is nyertétek a tehetségkutatót?
6 évig zenéltem utcán, aztán a zenekar hivatalos indulása után 9 hónappal már magyar bajnokok voltunk a Hard Rock Cafénál, nem tudom kifejezni szavakkal, hogy ez mit jelentett nekem akkor, illetve, hogy mit jelent még most is. Az az egész légkör, ahogy csillog az egész hely, ahogy gratuláltak az ott dolgozók mondván, hogy tudták hogy mi nyerünk, ahogy mosolyogtak a gyönyörű Hard Rock Cafés lányok ahányszor csak beléptünk azon az ajtón… hihetetlen érzés. Az utcás dolgok után ez feldolgozhatatlan élmény, abszolút feldolgozhatatlan.

Korábban azt mondtad a Hard Rock Risingról, hogy ez az egyetlen tehetségkutató, ahol valóban kutatják a tehetségeket, és utána sok jó lehetőség nyílik meg a zenekarok előtt. Ezt te/ti mennyire tapasztaltátok/tapasztaljátok?
A világ legnagyobb rockzenével kapcsolatos tehetségkutatója, ez önmagában sok mindent elmond. Mindig profin álltak mindenhez, ha volt valami ötletünk. Mi játszottunk a Hard Rock Café évfordulóján is. Sajnos a zenekar szétesése miatt nem tapasztalhattam olyan sokat a jóból, mert az volt az utolsó koncertünk abban a felállásban. De remélem lesz lehetőségem bepótolni azt az időt amitől megfosztottak az akkori zenészeim.

Mi volt a zenekaron belüli konfliktus a tehetségkutatót követően, ami végül ahhoz vezetett, hogy új tagokat kellett keresned?
Az alap félreértés abból adódott, hogy egy induló zenekar vagy ingyen játszik vagy eladja a saját jegyeit a koncertekre és abból van pénz. A többiek ezt úgy kezelték, hogy nekik csak játszani kell, én meg rohangáljak a jegyekkel, aztán abból a pénzből adjak nekik is, illetve írjam meg a számokat, szervezzem le a koncerteket, fizessem ki a stúdiót, a termet, szóval intézzek el mindent. Amikor ezen a szinten kisebb vagyonnak számító pénzzel lógtak már és eszük ágában se volt visszaadni belőle semmit, és még további súlyos pénzeket követeltek. Ott már kezdett betelni a pohár. Semmit nem tettek hozzá a zenekarrhoz, csak játszottak, mert én mindent elintéztem, még azt is ami az ő részük lett volna, és ezért az volt a hála, hogy ,,remélik, hogy visszakerülök az utcára”. Na ott telt be a pohár végleg.

Kik az új tagok, hol találtatok egymásra és mit lehet tudni róluk?
A Hard Rock Cafés versenynek köszönhetően rengetegen írtak, hogy szívesen játszanának velem, mikor elkezdtem hirdetni, hogy zenészeket keresek, így akadtunk össze a srácokkal is. Dobon Sinkovits Balázs fog játszani, akit a diREKT-ből illetve a Lucyból ismerhet a közönség, basszusgitár poszton Bucsi László fogja tépni a húrokat.

Eddig összesen csupán három dalotok jelent meg, most pedig itt a Wonderland Queen. Terveztek esetleg lemezt is, vagy koncerteket a közeljövőre?
A dalt egy lány ihlette, akinél tizenéves koromban laktam egy kis ideig, mindig úgy viselkedett mint egy királynő, így jött a cím, de maga a dal a bk-MDMA-ról szól. 
Több mint egy lemeznyi anyagunk van, pár dalt mindenképp ki fogunk hozni, de a koncertezésre szeretnénk jobban koncentrálni legalábbis az elején még biztosan. Egy hónapon belül újra játszani akarok, sok feszültséget kell kiadnom magamból az elmúlt időszak miatt. 

Megosztom.

Comments are closed.