Archív

Érdekes körforgás, de épp a szokásos neten böngészés idején bukkantam rá a klipre, amely a közösségi média negatív hatásaival foglalkozik. Roncsák Marcell legújabb, szintén izgalmasra sikerült videójában pedig ezúttal Sóti Juli is közreműködött.

A Narcis érdekessége alapjaiban, hogy előbb a videóklip ötlete született meg és a dal csak ezután íródott rá.  Az alkotás folyamataiban pedig társa volt Nagy Dávid, akivel korábban is dolgoztak együtt hasonló módon (Marcell két korábbi dalánál is, a Wallflowernél és a Metal Kombatnál). Az egész projekt az internetes világ szembetűnőbb jelenségeit akarja szemléltetni különböző karakterek által, rámutatva a közösségi média sötétebb oldalára.

Marcell bővebben is mesélt a dalszerzés hátteréről:

“A Narcis írásakor az volt a legfőbb célom, hogy tele legyen megjegyezhető, fülbemászó dallamokkal, anélkül, hogy monotonná válljon. Elég sok különböző stílusjegy is megtalálható a dalban az alternatív rocktól a progresszív metálig. Mivel a gitár a fő hangszerem, elengedhetetlennek tartottam kisebb szólókat is beszúrni. Az éneklés számomra még új és nem éreztem úgy, hogy egy ilyen dalt egyedül el tudnék vinni a hátamon. Itt jött a képbe Sóti Juli, a Sin Seekas zenekarból. Régóta követem a munkásságát, és szerintem Vajdaság egyik legkarizmatikusabb énekesnője. Az együttműködés példátlanul gördülékenyen ment vele. Nagyon sokat hozzátett, hogy teljessé váljon a dal és a videó egyaránt.”

A dal ötletes, végig visz magával és kellemes extra, ahogy Juli beszáll és plusz energiákkal bővül a zene. Az instrumentális átvezetők, rövid szólók pedig nagyon ott vannak, változatos és mindig annyi, amennyi kell. A fülbemászó dallamok megírása egyértelműen sikerült, többször hallgatós dolog, kíváncsian várom a folytatást.

Salvai Ádám

Megosztom.

Comments are closed.