Archív

Kéthetes, fedettpályás fesztivállal ünnepli április 24. és május 7. között a 15. születésnapját az A38, a fővárosi színtér egyik legrégebben működő, vitán felül egyik legmeghatározóbb klubja. Egy hét jobbára magyar, egy hét főleg külföldi headliner: hangfoglalós kicsik nagyban, nagyszínpados törzsfellépők kicsiben, három kontinens egy ukrán kőszállítón, terasznyitás, tánc, tánc, és még több tánc a Dunán!

Ha nem betonozza be a Lonely Planet legjobb bár-szavazása a kötelező körök közé az egész világon, akkor is szinte mindenkinek akad sztorija az A38 elmúlt 15 évéről, legyen az hirtelen felindulásból felfedezett egzotikus punkbanda, stadiontöltő zenekar régi szép időket idéző klubkoncertje, jól-rosszul sikerült Random, világmegváltás pesti kilátással a tetőn, vagy valószínűtlen performansz valami kiállításmegmegnyitón. Ki gondolt itt étteremre, második uszályra, űröket betöltő technikusi képzésekre, BKK hajókikötőre 2003-ban, mikor az első ismerős állt be jegyszedőnek… Közben még mindig ugyanaz a bája, ha az a néha most is csak két tucat, de többnyire azért párszáz jó ember bezsúfolódik a hajó gyomrába. Ugyan ezt épp nem hirdetik annyira, de az uszály maga is ötvenéves – hajrá, Tripolje, éljen ’68 szelleme!

Lesz tehát…

…közös szülinapozás: 15 éves a Neo Kontroll-zenéje, az Akkezdet Phiai debütálása, a hiperkarma amondója és – hirtelen talán ez a legmeglepőbb – a saját dalokkal is jelentkező Nouvelle Vague; idén 20 a Mystery Gang, 25 az Anima Sound System, és 30 éves a VHK-tól A Halál móresre tanítása.

…lemezbemutató: a hangfoglalós stoner Red Swamp az 1000MODS (GR) előtt mutatja be az új lemezt az Akváriumban, a svéd ambient Carbon Based Lifeforms és az angol Herbaliser a hajón.

…sok kis csemege: kortárs holland és német komolyzene, könnyed francia koncertekre hangolt randikompatibilis vacsorák és súlyos basszusok, minishowcase, meg metál a langyos tavaszi estében a tetőteraszon.

…rengeteg tánc: az alapvetés Anima és az elektronika ambienttől deep house-ig terjedő, igen széles skáláján mocorgó bel- és külföldi nagyok mellett még az olyan megszokott sorozatok, mint a Tesco Disco és a Depeche Mode Klub is különkiadással jönnek – és akkor a rockabillyt, a funkot, a világzenét, meg a popot nem is említettük. Bármilyen nehéz elhinni, nagyon tavasz lesz addigra.

…tömeg. Egy-két kiemelt programra, mint a Neo, a hiperkarma, a Nouvelle Vague, Kayzo vagy Dope D.O.D., pillanatok alatt elfogytak az early bird jegyek – érdemes előre tervezni, befigyel egy-két korai sold out-gyanús este. Hajós jegy a hajóból, akváriumos az Akváriumból, értelemszerűen!

4+1 személyes tipp

Kult: 15 éves az Amondó: Hiperkarma koncert – aki 15 éve nem figyelt, aki figyelt, de kihagyta, aki nem hagyta ki, de az összes dalt sosem hallhatta még élőben, tehet egy kirándulást a dalosabb-dallamosabb délibáb-irány előtti hiperkarma világába. Április 28., szombat, 20:00.

Chill: Az A38 Hajó és a Goethe Intézet bemutatja: Hauschka (DE) – aki hozzám hasonlóan olyan lelkesen hangolja vasárnap délutánonként az Atreyu’s Horse streamet, mint nagyiék anno a csöves Pacsirtát, élvezni fogja – komolyzene a 21. századnak. Május 3., csütörtök, 19:30.

Pure fun: Too Many Zooz – bár, ó, bár kivonulnának mondjuk a Moszkva térre! A legjobb majális, mióta kinőttél a vizezett sörből és vattacukorból. Május 1., kedd, 20:00.

Tánc: Airtist (DE/HU), Grabanc – veretés dorombra, didgeridoora és beatboxra. Május 4., péntek, 19:30.

+ 1: aki élőben akár el is varázsolhatna: Alice Phoebe Lou (ZA) – utólag is boldog nemzetközi nőnapot! Máus 6., vasárnap, 20:00.

Részletes program az A38 honlapján és a facebook eventben, csekkoljátok!

Kellermann Viktória

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu