Archív

Bevallom, nem vagyok nagy Perihelion rajongó, az én fülemnek hosszabb hallgatás után kissé elvont, de az új klipjük mellett nem tudok szó nélkül elenni. Sötét, a címhez és a dalhoz tökéletesen illő videó készült az Örvényhez nézzétek meg!

“Ébren álmodni, félelmet kelteni és megélni, egy sötét határozatlan jellegű árnyból.” – Porkoláb Norbert

Az Örvény a tavaly novemberben a francia underground Apathia Records kiadásában megjelent lemez címadó tétele, és egyben a lemez legerősebb dala is. Ennek klipjét ismét Porkoláb Norbert készítette teljes egészében, a felvételtől az utómunkáig hét hónap alatt. A hosszú munka eredménye pedig egy lenyűgöző, kissé szürreális, balladisztikus filmnyelv, szinte önálló alkotás. A Perihelion és Porkoláb Norbert nem először dolgoztak együtt, a 2016-ban megjelent, kétszeres díjnyertes Feneketlen videóját is Porkoláb készítette.

„A klipes dal kiválasztását ezúttal sok fejtörés előzte meg, végül maradtunk az eredeti gondolatunknál és a címadó dallal kerestük meg Norbit. A végeredmény egy egészen különleges képi világ lett. Emellett Norbinak sikerült a zenével teljes mértékben együtt lélegző alkotást létrehoznia, számunkra pedig ez a legfontosabb.” – mondta el Vasvári Gyula.

Az Örvény egyszerű, szimbolikus szövegvilágához simuló képi világban a kollektív tudattalan legmélyéről húzott be szimbólumokat Porkoláb, amiben a szorongás, félelmek, remény, útkeresés, transzformációk képei elevenednek meg éber álomszerűen. Lenyűgöző, erős művészi munka.

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.