Archív

Szervekből készült orvosi tájak, piszchedelikus gurngeban úszkálás és tömény nyers-koszos rock – nyolcdalos új nagylemezzel karcolta magát a fülünkbe az ék zenekar! Nemcsak bemutatjuk az albumot, de Lee Olivért el is csíptük egy villáminterjúra.

Az ék első nagy(!)lemeze 2015 végén jelent meg February címmel, és erősen fel is kaptuk rá a fejünket mindannyian. Nemcsak erős és ígéretes indítás, de kifejezetten kiforrott első lemez, bár ez nem is akkora csoda, a tagok (Lee Olivér, Balasi Ádám, Oláh Bence, Kecskeméti Csaba) megfordultak már más bandákban is, nem tegnap kezdték a bizniszt. Ezzel a lemezzel lepakoltak egy iszonyú laza, koszos, post-grunge lemezt, amiben megannyi más stíluselemet is ki lehet bontani a rétegek közül.

Az elmúlt három évben nyomtak egy sikeres Quimby feldolgozást (Legyen vörös), és készült egy olyan klip a lemez kábé legerősebb dalához, amit még sokáig emlegettem. Az új nagylemezük a napokban jött ki Whatever it Takes címmel, és nemcsak hozza az általuk szépen lefektetett sztenderdet és kiforrottságot, de rá is ígér egyel. Nirvanatól az Anton Vezuvig, Police-tól a Brand Newig sokféle hatás érik egybe, és egyszerre robban az arcba, aztán teljesen magával temet, aztán szépen el is lebegtet valami messzi grafithegységbe. Ennél eggyel koszosabb, sötétebb lemez volt az elmúlt pár évben, a Cielo Dive debüt-EP-je, ami bár jobban húzott a HC felé, mint az új ék lemez, legalább ennyire megvett kilóra. Már most alig várom a 21-i koncertjüket! De előbb itt a lemez, alább meg a frontemberük szavai. 

Három éve jelent meg az előző lemezetek, miért váratott magára ennyit a következő? könnyen írok amúgy dalokat? 
Olivér: Mi nem vártunk igazából sokat. Az első lemez után pár hónappal már kirajzolódott, milyen is lesz a következő. Szeptemberben már kész volt a Whatever It Takes, szinte pont két évvel February után, de mostanra kaptuk össze magunkat igazán, azt érzem.
A God’s Face klipje nagyon szép lett, ehhez a lemezhez is terveztek majd hasonló klipet? 
Olivér: Köszönjük szépen! Bodóczky Antalt illeti a dicséret, nagyon beleásta magát a dalba és ez szerintem látszik a végeredményen.
Az új lemez kapcsán is lesznek klipek természetesen. A Whatever It Takes és a Mountains II c. dalokhoz biztosan lesz videó, sőt az előbbi már készül és nagyon-nagyon szép lesz.
Friss klip: ék – God’s Face
Amikor először hallgattam bele az ék zenekar vadi új klipjébe, csak fél füllel, úgy egy percnél felkaptam a fejem. Azt éreztem, hogy itt valami igazán történik… nézzétek meg a klipet itt!
Nagyon tetszik a youtube-ra felrakott vizuál, ami a dalokhoz készült – ki készítette és milyen ötletek alapján?
Olivér
: Tóth Teodóra a mindenünk. A kezdetektől vele dolgozunk és ez így is marad, ha rajtunk múlik. Minden hülye ötletet képes megvalósítani és addig pörög, amíg nem sül el igazán jól. Általában van egy ötlete a zenekarnak, amit ő olyan szintekre fejleszt, hogy csak pislogunk, amikor előáll a végeredménnyel. A Whatever It Takes vizuáljának az alapja egyébként egy csomag orvosi dia volt, amit egy korábbi albérletemben találtam. A szervekről készült képek, annyira tájszerűek voltak, hogy beleszerettem és odaadtam őket Teónak, hátha tud vele valami érdekeset kezdeni. Nos, tudott.
Készültök valami speckóval a 21-i koncertre? 
Olivér: Igen, főleg a vizuális megjelenésen akarunk dobni, megteremteni egy olyan világot,környezetet egy órára, ahol a mi zenénk szól. Nagyon szeretjük az Óriást és örülünk, hogy együtt hergelhetjük ezt az estét!

21-én irány az Akvárium kisHall, részletek itt!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.