Archív

Egy tavaszi turné kellős közepén állnak, következő koncertjüket az Akváriumban tartják április 21-én és rengeteg dolog vár még rájuk az idei év során. Az Óriás háza táján bőven pörög az élet, épp ezért ideje volt hírt adnia a banda énekes-gitárosának, Egyedi Péternek az aktuális eseményekről.

Mesélj, hogyan sikerült abszolválni a tavaszi turné eddigi állomásait! Több helyen is megfordultatok; hol volt a legjobb a közönség?
Nagyon jól esett megint nagyokat utazni, a buszban (is) együtt lenni, pakolni, izgulni, játszani. Minden helyszínen tök nagy szeretettel vártak minket, talán a legkellemesebb meglepetés Miskolc volt, ahol jóval többen voltak, mint eddig valaha és óriási szeretettel vártak minket, de persze a többi állomáson is remekül éreztük magunkat. Nagyon jól működött a The Devil’s Trade-del, vagyis Makó Dáviddal való együtt játszás, nagyon bírtam, hogy utána kellett színpadra állnunk. Jól működött együtt a két produkció.

Rengeteg dolgot értetek már el, a legutóbbi nagylemez egyértelmű siker lett. Viszont a művészi folyamat ettől független, állandó dolog. Készülnek már a háttérben az új dalok? Vagy teljesen leköt titeket jelenleg a turné és a magánélet?
Egyelőre leköt minket a koncertezés, plusz mindenkinek megvan a maga dolga, szóval nem indult még be új alkotói folyamat, max otthon születnek zenei ötletek. Mostanra állt igazán össze a Minden villany éghez kitalált ötös felállás (állandó vendégünk Bátor Gergő és Pulius Tamás), nagyon jó most játszani.

Megjelent az Óriás negyedik nagylemeze, a Minden villany ég

Három, gyors egymásutánjában megjelent beharangozó dal után megjelent az Óriás negyedik nagylemeze, a Minden villany… Tovább a cikkhez…

A tavalyi album előtt volt egy hosszabb szünet, majd megjelent a nagylemez, ahol már érezhető volt a változás. Az új dalok írása közben kik, illetve milyen élmények inspirálnak titeket? Hogyan készültek korábban a számok, illetve mi jellemzi most a dalszerzést?
Leginkább a mi személyes változásaink hozták a zenekari szintű változásokat, az elmúlt évek történései, ahogy idősödünk, tapasztalunk, alakulunk. Régen a hangerő volt fontosabb, most sokkal inkább a részletek együttállása fontos.

Mióta megalakult a zenekar, miben érzitek a legnagyobb változást? Hogyan tekintetek vissza a korábbi évekre?
Mi okozzuk a változást és ez jó. Én is más vagyok a 10 évvel ezelőtti énemhez képest, csak úgy mint Ákos vagy Dávid. Ilyen fura dolog ez az idő nevű cucc – valahogy úgyis rád rakja magát! Ettől függetlenül a múltra meg az eddig elért dolgokra büszkeséggel tekintünk, sokszor elmondtam már: nem csináltunk volna másként semmit.

Mik a tervek az idei év hátralévő részére? Várható még videoklip, esetleg egyéb extrák?
A napokban új videoklipünk jelenik meg egy új dalunkra: a Viszonthallásra a Minden villany égről lemaradt dal (ilyen volt a februárban kijött Menjetek már el is), és egy különleges image-klipet forgattunk rá a Brightlab stúdiójában. Nyáron több fesztiválon is játszunk, ősszel és télen is több meglepetéssel készülünk, de azokról majd később!

Legközelebb az Akváriumban koncerteztek április 21-én. Mit üzennétek azoknak, akik ott lesznek azon az estén?
Hát, hogy kösz!

Salvai Ádám

Megosztom.

Comments are closed.