Archív

A magát regresszív posztpunkrockként címkéző The Foreheads tagjai 2013-ban találtak egymásra, hogy – ahogy ők fogalmaznak – a “gimiben a világot jelentő tornatermi koncertek után már komolyabb szinten” nyomják bele a pankrockot a pesti éjszakába. Lemezpremier következik!

Nem akarjuk megváltani a világot, csak szórakoztatóbbá tenni. Meg zajosabbá. Meg pankosabbá.

A zenekarok általában nem szeretnek a névválasztásról beszélni, ám a The Foreheads örömmel osztja meg a hátterét, miszerint srácok szerették volna videóra venni szárnybontogatásaikat, azonban a kamera az egész próbából csak a homolukat rögíztette, így rajtuk ragadt a név. 2015-ben jelent meg első EP-jük We Did What We Came For címmel, tavaly pedig a Whatever Floats Your Boat kis-nagylemez.

“Nagyon büszkék vagyunk, hogy a kislemezek után egy nagylemezzel jöhetünk ki, azt hiszem, hogy mindegyikünk egy régi vágya válik ezzel valóra. Sokat is dolgoztunk rajta, de minden időt és energiát megért, a lelkünk jól lakott. Régóta formálódott ez a lemez, van rajta olyan szám, amit évek óta fogalmazunk át, de most kapta meg végleges formáját, volt olyan, ami csak ökörködésnek indult, de teljes értékű dallá nőtte ki magát, volt, amit egy próba alatt írtunk meg, de hamar kedvenccé vált. Ennek ellenére sikerült egy hangulatában koherens lemezt összehozni, ami jól visszaadja a zenekar több stílusból való építkezését. Szóval egyben is van, meg kicsit nem is, és így minket remekül is tükröz.” – mondta el Énekes László, a zenekar frontembere

Flawed Queens tehát íme itt van, holnap pedig élőben is belehasít az éjszakába, a srácok a Baron Mantis előtt játszanak az A38 tetőteraszán. Nézzetek be!

Szofi
fotó: Báró Mónika

Megosztom.

Comments are closed.