Archív

A kanadai ikerpár, indie-pop duó, Tegan and Sara járt már nálunk tavaly a Dürerben. Öt album, világhír, most pedig Tiszai Vivi is képbe került egy drum cover videó erejéig. Lessétek meg!

Nagyon bekattant nálam ez a könnyed pop ügy mostanában

Tiszai Vivi egyike az itthoni kevés női dobosoknak, és nem utolsó sorban az itthoni jó női dobosoknak. Most elkészült a negyedik profi drum cover videója, ami szintén ritkaság számba megy itthon, pláne csajoktól. Már 17 évesen megfertőzte a rock and roll, és több, mint egy évtizede egyengeti doboskarrierjét. 2007-ben végzett a Kőbányai Zene Stúdióban, és 5 évig volt a rengeteget koncertező nemzetközi vizeken is elismert Ozone Mama zenekar dobosa. Session zenészként szerepelt számos hazai zenés TV műsorban, reklámokban (pl. Andrea Bocellivel is), és 2015-ben top 10-ben végzett az egyik legnagyobb nemzetközi női dobos tehetségkutató versenyén a Hit Like a Girl mezőnyében, ahol többek között zsűrizte őt a Red Hot Chili Peppers dobosa Chad Smith is. Ugyanebben az évben megtalálta saját hangját, és 5 tagú lányzenekart alapított HolyChicks néven, amellyel azóta is építik pályafutásukat. Emellett a Cajon Studio, a Csibisticks, és nem rég az Angel Drums pergő endorsere is lett.

„Kovács Bálint Illés keresett meg azzal, hogy forgassunk egy klipet a HolyChicksnek, és akkor említettem neki, hogy most épp a legújabb cover videómon agyalok, mire ő mondta, hogy miért nem csináljuk meg akkor azt azonnal?! Egyből közösen kezdtünk gondolkozni a koncepción, az alapötletem alapján, miszerint egy egy snittes videót szeretnék, mert jobban megmutatja a dalba fektetett „munkát”. A felvétel a régi gimimben abban az osztályteremben történt, ahová 4 évig jártam, ez még egy kis plusz ízt adott az élménynek. És, hogy miért pont Tegan and Sara? Nagyon bekattant nálam ez a könnyed pop ügy mostanában, és tök jó kihívás volt. A videóban már az Angel pergőit használom, amiknek fantasztikus soundjuk van, és imádom a Paiste cineket is, amelyekkel a Music Mercant támogatott a felvétel során. Az operatőri, és vágási munkákat Elek Lászlónak köszönhetem, akinek egyébként ez az első közös munkája Bálinttal, és már hosszú távon terveznek előre együtt, a hangért pedig Makay Andris volt a felelős. Tuti, hogy az ötödiket is velük csinálom!” – mesélte Vivi.

Sok színű zenészegyéniséggel sok féle helyen lehet találkozni: Vivi az említetteken felül megjárta már Fluor Tomi szóló zenekarát, a Szigetet a Fruerza Bura argentín cirkusszal, az Ozora Main Stage-t Mester Tamás XYU nevű goa projektjével, és most hétvégén is triplázik:

Pénteken Led Zeppelint játszik a Bakelit Art Music Centerben
Szombaton a Budapest Park színpadán lép fel a HolyChickssel
Vasárnap pedig punkot tol a The Pinups csajbandával az Ellátóházban

További drum cover videói itt:
https://www.youtube.com/watch?v=B5SGm0cXZDU
https://www.youtube.com/watch?v=REd2mrL5Ud4
https://www.youtube.com/watch?v=sDged7vPAHo

Megosztom.

Comments are closed.