Archív

Sötét tónusú, szépen komponált képi világba csomagolta az áprilisban megjelent második nagylemezének címadó dalát, a Whatever it Takes-t az ék zenekar. Az új klip itt és MOST látható először.

A Szigetközben forgatott videó gyönyörűen megkomponált képi világát Liszkay Lillának és Fejér Jánosnak köszönheti a zenekar. Úgy tűnik, a srácok nem csak zeneileg alkotnak igazán minőségit, de vizuálisan is magasra tették a mércét, amit a klip alkotópárosa szépen meg is ugrott.

“Volt egy történet, szólt az életről, a halálról, vadászatról, húsról, vérről, őszinteségről, egy alku nélküli világról ami kereste a hangját és volt egy dal ami kereste képeit. Mindketten fotográfusok vagyunk és állóképben gondolkodunk, így a klip gerincét is ezek a statikus mozgóképek adják, amik környezetünkben lévő és már képpé alakult pillanatok dokumentációi.  Hagytuk ennek a különös világnak  hogy csak történjenek a saját eseményei, mi pedig megfigyeltük és rögzítettük ezeket. Nagyon hálásak vagyunk az ék zenekarnak, hogy minden szempontból alkotótársaknak tekintett és maximálisan megbíztak bennünk és megengedték, hogy a hangjaikhoz megkeressük a képeket, ahogyan azt megálmodtuk!” – mondta el Fejér János, a klip készítője.

az életről, a halálrót, vadászatról, húsról, vérről, őszinteségről…

“Talán ez a legfontosabb dalunk. Nekem egyelőre legalábbis ez az. Elég nehéz időszak köszöntött be az életemben és egy kicsit ezzel a dallal is készítettem fel magam rá. Egyértelmű volt, hogy szeretnénk képi anyagot hozzá s az is, hogy természetközeli videót szeretnénk. Régóta ismerem Fejér Janit, az egyik testvére Simon (Voodoo Papa Duo) az egyik legjobb barátom és tettestársam, de van még neki két szuper öccse, akik az aurevoir-ban zenélnek és hála a jó Istennek, én lehettem a lemezük producere. Egy koncertjükre mentünk el Ádival (Balasi Ádám, dob, vokál) és Jancsinak a harmadik mondata az volt, hogy csináljunk egy klipet, mert akar egy videót a Szigetközben. Nem ismerte ezt a számot, megittunk egy csomó sört, valahogy mégis komolyan vettem ezt a beszélgetést. Találkoztunk még egyszer, elmeséltem, hogy ez a dal micsoda, és ennyi. Legközelebb már tátott szájjal néztük a végeredményt. Az biztos, hogy ez a leglassabb dalunk, a hangszerelése is minimál. A szöveg sem fogalmaz meg egyértelmű üzenetet, nem mesél el egy konkrét történetet, mégis érzed a súlyát. A klip is ilyen lett szerintem.” – mesélte Lee Olivér.

Legközelebb június 7-én találkozhattuk velük a Robotban.

Fotó: Cseh-Szombathy Balázs

Megosztom.

Comments are closed.