Archív

 

Kifejező arcok helyett zsizsikes hangyafocival és adásszünettel néz ránk a Jackie’s Gun új dalához készült videójának néma figurája. A dal itt és MOST hallható először, csekkoljátok!

Jackie’s Gunnal még tavaly augusztusban találkoztunk először, amikor meghallgattuk bemutatkozó, Cell c. lemezüket. A nyitó dal, a Happenings Seem Similar klipje azóta is bejövős. A banda egyébként Hegyi Ádám és Fodor Krisztián akusztikus duójának indult, majd megérkezett Péterdi András (ének), Milei Bálint (dob) és Imrei Ariel (basszusgitár), és összeért a grunge-os, punk-os, egyszerű rock alapokra épülő zenéjük. A tavalyi lemezmegjelenés után megnyerték a Police Rebel Yell tehetségkutatóját, idén pedig a Sound of the University tehetségkutatót. Lendületes start, idén pedig a most debütáló Even if már a második új daluk, erről Fodor Krisztián mesélt nekünk:

“A nemrég megjelent VA Valary mellett ez a dal volt a következő, amit újként összeraktunk a srácokkal. Úgy gondoltuk, hogy szeretnék két új dallal jelentkezni még mielőtt beindul a nyári fesztivál szezon és még mielőtt nekilátunk a második lemez felvételeinek. Kicsit más irányt vettük az új lemezhez, ezért is gondoltuk, hogy nem kevernénk bele ezt a dalt abba a csokorba, de mindkettőnek nagyon sokat köszönhetünk. Mivel akkoriban két új tag csöppent a zenekarba, ezzel a két új dallal hangolódtunk egymásra. Végül úgy megszerettük egymást, és annyira jó együtt dolgozni zenekarként, hogy már nem is tudnám máshogy elképzelni.”

“Épp Ádámhoz mentem, és ahogy megérkeztem, azzal várt, hogy “Haver van egy új dal!” Rögtön meg is mutatta nagyon bírtam” – folytatta Krisztián. “El is kezdtük rajta dolgozni, hogy a gitárok hogy szóljanak, majd aztán vittük a srácoknak hogy rakjuk hozzá a dobot és a basszust, majd végül az éneket. Végül ez lett a végeredmény. Felvettünk néhány demót és megmutattuk Daninak. Neki is bejött és el is kezdtünk agyalni, hogy hol tudnánk mihamarabb felvenni. Miután koncerteken is kipróbáltuk és láttuk, hogy működik, biztosak voltuk benne, hogy rögzíteni akarjuk. Az Even if-et (ahogyan a VA Valarit is) Stámusz Ferivel és Puskás Danival vettük fel A Stamusic stúdióban. Óriás figurák. Nagyon profik és nagyon vágják. Imádtunk velük együtt dolgozni és reméljük még fogunk is.”

Júliusban sok helyen megfordulnak majd a srácok; 12-én a Perfect Pill zenekar előtt játszanak az A38-on, július 13-án a körmendi Alterába Fesztiválon, 15-én az EFOTT-on, 21-én Művészetek Völgyében, aztán augusztusban pedig a Strand fesztiválon is. Csípjétek el őket élőben is!

Décsy Eszter
kép: Gulyás Pálmi

Megosztom.

Comments are closed.