Archív

Talán a legnépesebb hazai “super group”, azaz ismert zenekarok zenészeit összefogó csapat a The Mabon Dawud Republic, akik eredetileg csupán egy koncertre álltak össze tavaly, az afrobeat egyik atyja, Fela Kuti emlékére. Most saját dalokkal jelentkeztek, egy kétszámos 7″-es vinyl látott napvilágot a Budabeats gondozásában. Füleljük meg!

A progresszív afrobeat vonalán alkotó, tizennégyfős zenekar tagjai – Szőke Barna (ex-NemJuci, MYGL), Harangozó Sebestyén (gitár – Szabó Balázs Bandája), Hock Ernő (basszusgitár – Qualitons), Zahár Fanni – (alt szaxofon, fuvola – Ethnofil, SoulClap Budapest), Weisz GáborKováts Gergő (tenor- és bariton szaxofon), Meggyes Ádám (trombita), Csapó Krisztián(harsona), Bognár Szabolcs (billentyűs hangszerek, shekere), Halmos AndrásCzirják TamásKrecsmáry ZsoltBoros LeventeSzarvas Dávid (dob, ütőhangszerek) – olyannyira élvezték a tavalyi Trafós Felabration koncertet, hogy együtt is maradtak. 

A 7″-es vinyl A oldalára a Wawa Tree c dal került, ami egy klasszik, dobokra és kürtre épülő, nagyon táncolós afrobead dal. A lemezt megfordítva, a B oldalán az Ay Ay Ay kapott helyet, a beszédes cím lényegében összefoglalja a dal mondanivalóját-szövegét, és ha lehet az első dalt fokozni, hát ez teszi, és táncoltat, nagyon. A Budabeats eddig is igen különleges kiadványokkal jelentkezett (legutóbb pl. a Chillum Trio maxijával), erős izgalmi állapotban várjuk a folytatást.

Décsy Eszter
borítókép: Major Ákos

Megosztom.

Comments are closed.