Archív

A Galapagai Fesztivál egyike Litvánia legmeghatározóbb kültéri fesztiváljainak. Egy festői környezetben, Litvánia észak-keleti részén, közel a lett határhoz található, kb. 200 kisebb-nagyobb tó által körülvéve. Az IALAZ a tavalyi év után másodízben kapott lehetőséget, hogy egyedüli magyarként játsszon a litván közönségnek, azon a napon, aminek a headlinere JP COOPER volt.

“Július 27-én játszottunk a Galapagai Fesztiválon a Circus Stage-n. Hihetetlen jó érzés, hogy a tavalyi koncertünk emlékezetes volt a szervezők számára és a közönség részéről is több visszajelzést kaptak, hogy szeretnének minket látni az idei évben is. Így jött a felkérés, hogy 2018-ban is visszatérjünk és szórakoztassuk a litván közönséget. “

Idén nyolcvannegyedik alkalommal rendezték meg a Juros Svente (The Sea Festival) fesztivált, ami egy nagy hagyományokkal rendelkező, a Balti tenger partján található rendezvény. Klaipeda, Litvánia 3. legnagyobb városa ad otthont ennek az ötnapos, összművészeti eseménysorozatnak, melynek központjában a tenger szeretete és tisztelete áll.

“A város egyik főterén felállított színpadon játszottunk főműsoridőben. Az égieknek hála a délutáni esőzést, napos idő váltotta, így az egyórás műsorunk zavartalanul lezajlott. Óriási pozitívum volt a szervezők profi hozzáállása és a közönség támogatása, amit kaptunk. A koncert után a főszervező is odajött hozzánk, hogy megköszönje a koncertet és jelezte, hogy szeretné, ha jövőre is visszatérnénk és színesítenénk a programot.”

fotó: Vytautas Petrikas

Óriási köszönetet szeretnénk mondani az NKA-nak és a Hangfoglaló Programnak, mely támogatásával lehetővé tette a koncertek megvalósulását.

IALAZ
borítókép: Neringa Laurinaityte

Megosztom.

Comments are closed.