Archív

Dögös Cadillac-kel országúton krúzolás és egy titokzatos stopposlány, na meg hangos jóféle prog-stoner rock – itt a The Royal Freak Out első klipje, a Miss Misery.

A budapesti The Royal Freak Out október 8-án szintet ugrik, két kislemez után megjelenik első, egész estét betöltő nagylemezük A Step Beyond the Fading Line címmel, amit Sohajda Peti (Shapat Terror, Kerekes Band) egerszalóki stúdiójában vettek fel. A most megjelent Miss Misery az album előfutára, és kellemes ízelítőt ad abból a jóféle progresszív stoner rockból, amit a srácok kiérleletek az elmúlt három évben.

Eredetileg egy másik dalhoz, a White Beetle-höz terveztük a videót, de a PUR_E-os srácok javaslatára végül ezen dal mellett döntöttünk, ami utólag abszolút jó ötletnek bizonyult, mert a Miss Misery tök jól működik a klip látványvilágával. Szerettünk volna egy képi világában laza és vagány, amolyan “feelgood” kisfilmet, amihez társul egy hasonló hangulatú dal, ami magával ragad és visszaadja a szabadságérzést, amit az nyújt, hogy a bandáddal cirkálsz egy menő verdában, zenélsz és éled a rákendrollt. Ráadásul szeptember közepén mindenkinek jól esik visszatekinteni a napsütéses nyárra, és reméljük, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk.” – mesélte Farkas Balázs, a zenekar frontembere. – “A PUR_E-os fiuk tökéletesen illettek a képbe, hatalmas rocksztárok, nem gondoltuk volna, hogy egy forgatás ilyen fless lehet. Az egésznek egy amolyan két napos stábbuli hangulata volt. Eszter, a menedzserünk (NOW Books & Music) tök jól koordinálta az egészet, ráadásul halált megvető bátorsággal száguldott a szembesávban az autós jeleneteknél, miközben Beri a kisbusz nyitott hátsó vagy oldalsó ajtajából videózott. Szóval voltak izgalmas pillanatok! A felvételek egyébként a festői Káli-medencében készültek, a “zenélős” részt pedig a révfülöpi Neked szabadban vettük fel amiért nagyon hálás köszönet Reich Tomiéknak, és utólagosan is bocs a szomszédoknak!”

A klipet a PUR_E-ral készítették, akikhez mélyebb gyökerek is kötik a zenekart, ugyanis a klip operatőre, Brautigam Beri sokáig együtt pecózott Londonban Balázzsal és Ábrissal akkortájt, akkortájt, amikor a zenekart alapították. A forgatás a festői Balaton-felvidéken egyetlen hétvége alatt zajlott, és mind a stáb, mind a banda tagjai egyöntetűen odáig voltak az autóért, amivel végigszáguldottak a Káli-medence kanyargós útjain. A zenekar rajongóinak valószínűleg szemet szúr, hogy a videóban csak hárman szerepelnek, váltás történt ugyanis a gitáros poszton. A lemezfelvételeknél Sipos András (Nuke, Strong Deformity) segítette ki őket, de Rátkai Márton vált a zenekar állandó tagjává, akivel az Autopilot körül amúgy is összefonódtak már a szálak. A srácok október 19-én a Robotban mutatják be a lemezt, vendégük a szexi River of Lust lesz, majd egy hat állomásos turnéra indulnak. Csípjétek el őket élőben is!

fotó: Zsiga Pál

The Royal Freak Out: A Step Beyond the Fading Line
Iszonyú erős nagylemez, rajta a Miss Misery-vel. Hivatalos megjelenés október 8-án, lemezbemutató október 19-én a Robotban (fb eseményért klikk ide).
A lemez már előrendelhető, kattints ide!
Artwork: Jakab Péter (Jazzékiel / Klinik)

Megosztom.

Comments are closed.